Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos-diós szelet

Rumos-diós szelet
Rumos-diós szelet
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak úgy kitaláltuk:ennénk valami diósat. Minden hozzávaló volt itthon, egy régi recept is előkerült, csak egy kis energiát kellett befektetni az elkészítésbe. Megérte!:-)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kikeverjük a tészta nedves hozzávalóit (tojás, kávé, tejföl) a cukorral, majd hozzákeverjük a diót.
  2. Végén hozzáadjuk a sütőporos, szódabikarbónás lisztet, majd az egészet sütőpapíros nagy gáztepsibe öntjük, és készre sütjük.
  3. Míg hűl a tészta, elkészítjük a krémet: Fél liter tejben péppé főzzük a lisztet és a diót, ha kész, a forró alapba keverjük a cukrot és egy darabka vajat.
  4. Végül apránként a rumot is hozzáadjuk.
  5. A kihűlt tésztalapot hosszában elvágjuk, és megtöltjük a langyos krémmel, tetejét, oldalát is megkenjük.
  6. Csokidarával, dióval, habbal díszíthetjük.
  7. Hűtőben tároljuk.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 566
elküldve: 2
receptkönyvben: 210
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kávés-rumos szelet dióval, krémes rumos-diós sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

870
dió 20 dkg
tejföl 400 g
tojás 2 db
feketekávé 3 ek
cukor 20 dkg
finomliszt 30 dkg
sütőpor 0.5 csomag
szódabikarbóna 1 kk
tej 0.5 l
finomliszt 3 evőkanál
dió 10 dkg
cukor 10 dkg
vaj 5 dkg
rum 0.5 dl
csokoládédara 3 ek
habtejszín 2 dl
dió 1 marék