r
Nosalty Logó

Túrós-diós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angelocska
Túrós-diós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 578 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4632 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 284 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1219.9 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 578 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.6 g

Zsír

  • Összesen
    312 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    143 g
  • Koleszterin
    1930 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9759.5 g
  • Cink
    1317 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1534 mg
  • Vas
    1025 mg
  • Magnézium
    683 mg
  • Foszfor
    3736 mg
  • Nátrium
    1189 mg
  • Réz
    56 mg
  • Mangán
    51 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.1 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    749.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    876 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    405 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    526 micro
  • Kolin:
    1593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    865 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2449 micro
Összesen 4632 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.8 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből habot verünk, majd lassan hozzáadagoljuk a porcukrot, tovább verve. Ezután egyesével a sárgáját is hozzákeverjük a géppel.
  3. A diót a sütőporral, és csipet sóval elkevert liszttel ezután fakanállal óvatosan beleforgatjuk. A tepsibe öntjük, megsütjük.
  4. A túrót villával összetörjük, összekeverjük a többi hozzávalóval.
  5. A kihűlt tésztát kettévágjuk, közé kenjük a tölteléket. A tetejét megkenjük olvasztott csokoládéval, megszórjuk az aprított dióval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 405
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 40422
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angelocska 23 recept

Nagyon finom. Új, eddig ismeretlen ízek (így együtt). A diós lapok közé a túró anyukám ötlete volt :)  És nagyon jó ötlet volt! A teljes tésztamennyiséget, de csak a fele krémet készítettem, mert a másik fele barackos diós lett.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...