r
Nosalty Logó

Medvetalp VnéEdit konyhájából

VnéEdit
Medvetalp VnéEdit konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A talphoz

A habhoz

A talp lekenéséhez

491
Kalória
9.1g
Fehérje
52.5g
Szénhidrát
28.5g
Zsír
28g
Víz
86.8g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
31.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A talphoz

A habhoz

A talp lekenéséhez

Összesen 491 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A talphoz

A habhoz

A talp lekenéséhez

Összesen 5879 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A talphoz

A habhoz

A talp lekenéséhez

Összesen 408 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 491 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.1 g

Zsír

  • Összesen
    342.4 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    111 g
  • Koleszterin
    1042 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5134 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    1001 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    643 mg
  • Foszfor
    2277 mg
  • Nátrium
    982 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    630.5 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    336.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1463 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1430 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    377 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 5879 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 408 kcal

Elkészítés

A talphoz

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 24×39-cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztát le is hűthetjük, hogy jobban kezelhető legyen. (Én egyszerre tettem a tepsibe.)
  2. A tésztát kinyújtjuk, vagy belenyomkodjuk az aljába, ½ cm-es legyen a tészta magassága.
  3. 180 fokra bemelegítjük a sütőt. 20 perc alatt a mandulás linzertésztánkat megsütjük.
  4. Közben, míg sül a tésztánk, vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral nem túl kemény habbá verjük. Belereszeljük a csokoládét, és a diót hozzá keverjük.
  5. Kivesszük a tűzhelyből, a lekvárral lekenjük és a diós-csokis habot rásimítjuk.
  6. A hőfokot 160 fokra mérsékeljük, úgy 30 perc alatt kiszárítjuk. Bevonhatjuk csokoládés mázzal vagy meghintjük porcukorral, ahogyan én tettem.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×39

Egy nagyon régi szakácskönyvből készítettem. Nagyon finom teasütemény. Ajánlom szeretettel.  

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Diós kosárka lekvárral

A legfinomabbb (és egyáltalán nem macerázós) kosárkák lekváros-dióhabos tölteléket kapnak, mert ennél kevesebbel nem érik be. Mint ahogy mi sem fogunk megelégedni egy darabbal: az apró ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek