Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Holdacska

Holdacska
Holdacska
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vasárnapi, ünnepi, vendégváró édesség. Húsvétra is sokszor sütünk a többféle édességekhez.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

ajánlat

Ha szeretik édesebben, a habos dióhoz óvatosan tehetünk több porcukrot.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojássárgáját a porcukorral kikeverjük.
  2. A lisztet, sütőport, citrom reszelt héját, valamint a levét, olvasztott vajat, majd a kikevert cukros tojást hozzáadagolva, összekeverjük a tésztát.
  3. A tésztát vajjal kikent, lisztezett tepsibe öntjük. Egyenletesen, enyhén vizes kézzel elsimítjuk a tepsiben.
  4. Rákenjük a lekvárt egyenletesen.

Töltelék

  1. A kemény habbá felvert tojáshoz hozzáadjuk a cukorral kevert darált diót. Óvatosan, hogy a hab ne essen össze.
  2. Az egész tésztára egyenletes vastagságban kenjük el.
  3. A sütőt légkeverős, 180 fokra állítva kisütjük, kb. 30 perc. A teteje kissé barnás, kemény lesz .
  4. A süteményből, ha kihűlt, pogácsaszaggatóval kis holdacska alakú sütiket vágunk ki.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 12 498
elküldve: 4
receptkönyvben: 123
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tésztásfül

Mióta szakács: 2013.10.24.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diós holdacska

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

842
finomliszt 37 dkg
vaj 23 dkg
porcukor 10 dkg
tojássárgája 7 db
sütőpor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
sárgabaracklekvár 10 dkg
dió 20 dkg
porcukor 30 dkg
tojásfehérje 7 db