Holdacska
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
-
46g finomliszt168 kcal
-
29g vaj206 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
18g tojássárgája56 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
35 kcal
Töltelék
-
25g dió164 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
35g tojásfehérje18 kcal
Összesen
842
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
-
370g finomliszt1347 kcal
-
230g vaj1649 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
140g tojássárgája451 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
Töltelék
-
200g dió1308 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
280g tojásfehérje146 kcal
Összesen
6745
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
-
20.8g finomliszt76 kcal
-
12.9g vaj93 kcal
-
5.6g porcukor22 kcal
-
7.9g tojássárgája25 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
2.2g citromlé0 kcal
-
5.6g sárgabaracklekvár16 kcal
Töltelék
-
11.2g dió74 kcal
-
16.9g porcukor65 kcal
-
15.7g tojásfehérje8 kcal
Összesen
379
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 44.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 252 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 837 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 368 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 60.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 264 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 258 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 203 micro
Összesen
842
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 124 g
Zsír
-
Összesen 358.4 g
-
Telített zsírsav 142 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 109 g
-
Koleszterin 2014 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6696.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 276 mg
-
Kálcium 1425 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 452 mg
-
Foszfor 2948 mg
-
Nátrium 1553 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 792.4 g
-
Cukor 458 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 480.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2109 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 305 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 534 micro
-
Kolin: 1324 mg
-
Retinol - A vitamin: 2063 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 511 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1623 micro
Összesen
6745
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 376.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
379
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
37 dkg finomliszt
-
23 dkg vaj
-
10 dkg porcukor
-
7 db tojássárgája
-
1 csomag sütőpor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 citromból nyert citromlé
-
10 dkg sárgabaracklekvár
Töltelék
-
30 dkg porcukor
-
7 db tojásfehérje
Elkészítés
Tészta
- A tojássárgáját a porcukorral kikeverjük.
- A lisztet, sütőport, citrom reszelt héját, valamint a levét, olvasztott vajat, majd a kikevert cukros tojást hozzáadagolva, összekeverjük a tésztát.
- A tésztát vajjal kikent, lisztezett tepsibe öntjük. Egyenletesen, enyhén vizes kézzel elsimítjuk a tepsiben.
- Rákenjük a lekvárt egyenletesen.
Töltelék
- A kemény habbá felvert tojáshoz hozzáadjuk a cukorral kevert darált diót. Óvatosan, hogy a hab ne essen össze.
- Az egész tésztára egyenletes vastagságban kenjük el.
- A sütőt légkeverős, 180 fokra állítva kisütjük, kb. 30 perc. A teteje kissé barnás, kemény lesz .
- A süteményből, ha kihűlt, pogácsaszaggatóval kis holdacska alakú sütiket vágunk ki.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 128
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 47
- Össznézettség: 22617
- Feltöltés dátuma: 2015. november 13.
Ajánló
Ha szeretik édesebben, a habos dióhoz óvatosan tehetünk több porcukrot.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Vasárnapi, ünnepi, vendégváró édesség. Húsvétra is sokszor sütünk a többféle édességekhez.