Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozsos tönkölybúzapelyhes kenyér

Rozsos tönkölybúzapelyhes kenyér
Rozsos tönkölybúzapelyhes kenyér
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kinyitottam a szekrényt, és ott mosolygott egy üvegbe zárva a tönkölybúzapehely. Naná, hogy elővettem. Félredobtam nagy kedvencemet, a tang zhongot, és most ezt használtam az imádott írómmal.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, és felfuttatjuk habosra (ha letakarjuk, meggyorsul a folyamat).
  2. A hozzávalókat kenyérsütőgép üstjébe mérjük, és dagasztóprogramra kapcsolunk.
  3. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk, ketté vesszük. Kézzel kihúzogatjuk, tenyérrel szétnyomkodjuk négyszög alakúra, majd feltekerjük, kenyérsütőformába helyezzük. Két kenyér lesz belőle.
  4. A formába tett tésztát megkenjük egy kanál íróval, és megszórjuk a tetejét is búzapehellyel. Letakarva langyos helyen fél órát kelesztjük.
  5. 180 fokra előmelegítjük a sütőt hőlégkeverésen, és a megkelt tésztát betesszük, 35 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x15 x 2 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 842
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tönkölybúza kenyér rozsliszttel, rozsos tönkölyös kenyér, búzapelyhes kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

252
tönkölybúza liszt 50 dkg
rozsliszt 20 dkg
tönkölybúza 6 dkg
burgonyapehely 4.5 dkg
víz 2 dl
író 2.5 dl
friss élesztő 3 dkg
citromsav 0.5 kávéskanál
2 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek