r
Nosalty Logó

Vörösboros-gombás pulykaragu

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Vörösboros-gombás pulykaragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A raguhoz

A krumplis tarhonyához

Összesen 805 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A raguhoz

A krumplis tarhonyához

Összesen 1613 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A raguhoz

A krumplis tarhonyához

Összesen 67 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2328.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    840 mg
  • Nátrium
    1097 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    958.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    1089 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 805 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4656.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    1679 mg
  • Nátrium
    2193 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1916.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    553 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    2179 micro
  • β-crypt
    469 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 1613 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    107 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 67 Kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A krumplis tarhonyához

Elkészítés

A raguhoz

  1. Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikákat, a paradicsomot, a kockára vágott pulykahúst és a gombaszeleteket.
  2. Amikor már lepirul, hozzáadjuk a fűszereket, és felöntjük a vörösborral. Kb. 5 percig fedő nélkül, nagy lángon kevergetjük.
  3. Utána, ha szükséges, hozzáöntünk egy kis vizet, a lángot lejjebb vesszük, és fedő alatt főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.

A krumplis tarhonyához

  1. A tarhonyát kevés olajon megpirítjuk.
  2. Amikor szép barnás színe lesz, hozzáadjuk az apró kockára vágott krumplit, és 2x annyi vízzel, mint a tarhonya mennyisége volt, felengedjük.
  3. Beletesszük a leveskockát, takarék lángon, fedő alatt 18-20 perc alatt megfő.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4170
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Volt itthon gomba, pulykahús, és mindkettőt muszáj volt már felhasználni. Találtam mellé vörösbort is, így a hozzávalók alapján elkezdtem recepteket nézegetni. Végül a vörösboros-gombás marhapörkölt  receptjét alapul véve készítettem el ezt a ragut.

Hozzávalók

A raguhoz

A krumplis tarhonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek