r
Nosalty Logó

Azu - tatár húsos ragu

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
giuliettalupa
Azu - tatár húsos ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 391 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1562 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 148 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    681 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3596 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 391 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.1 g

Zsír

  • Összesen
    103.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2530.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1182 mg
  • Nátrium
    905 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    496.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    744 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2726 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    2507 micro
Összesen 1562 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1362 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 148 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst szeleteljük fel, majd a szeleteket vágjuk ujjnyi csíkokra, ezt követően sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a zsiradék 2/3-át, dobjuk rá a húscsíkokat, és jól pirítsuk át. Ezt követően öntsük fel a húslével, és kis lángon, fedő alatt főzzük tovább. Kb. 45-50 perc a főzési idő.
  3. Amíg puhul a hús, aprítsuk fel a hagymát finomra. és a maradék zsírban pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, és reszeljük bele a két gerezd fokhagymát.
  4. Mikor a hús már megpuhult, akkor öntsük le a levét egy kis tálkába. Keverjük el az étkezési keményítőt a húslében, vigyázva, hogy ne legyen csomós.
  5. Legvégül öntsük a húsra a paradicsommal elkevert hagymát, a kockákra felaprított uborkát, a keményítővel elkevert húslét, és kb. 10 perc alatt forraljuk össze.
  6. Tálaláskor finomra aprított petrezselyemmel szórjuk meg a tetejét.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 1886
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 24.

Ajánló

Fogyasztható hagyományosan sült krumplival, de rizzsel, bulgurral is köríthetjük.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Azu - tatár húsos ragu
giuliettalupa 82 recept

Egyszerűen elkészíthető, pikáns, szaftos húsétel. Az eredeti tatár recept rendkívül praktikus, amolyan 3 az 1-ben étel, mivel tartalmaz húst, köretet és savanyúságot is. A tatárok nagyrészt muzulmánok, így ők bárány- vagy marhahúsból készítik a fogást, és a főzési folyamat végén, az uborka mellett, a külön megsütött krumplit is a raguhoz adják. Az alábbi ételt egy egyszerűbb, orosz recept alapján készítettem, melyből már a köret, vagyis a krumpli hiányzik. Aki azonban kedvet kapott az eredeti tatár fogáshoz, próbálja ki, úgy is nagyon finom!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek