Azu - tatár húsos ragu
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
giuliettalupa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
13g sertészsír113 kcal
-
125g sertéscomb228 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
10 kcal
-
38g csemegeuborka9 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
38g alaplé3 kcal
-
14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
391
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
50g sertészsír451 kcal
-
500g sertéscomb910 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
41 kcal
-
150g csemegeuborka35 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
150g alaplé11 kcal
-
57 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
1562
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
4.7g sertészsír43 kcal
-
47.3g sertéscomb86 kcal
-
8.5g vöröshagyma3 kcal
-
4.7g sűrített paradicsom4 kcal
-
14.2g csemegeuborka3 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
14.2g alaplé1 kcal
-
1.4g kukoricakeményítő5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.3g petrezselyem2 kcal
Összesen
148
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.5 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 632.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 295 mg
-
Nátrium 226 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 124.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 186 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 681 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3596 micro
-
Lut-zea 627 micro
Összesen
391
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106.1 g
Zsír
-
Összesen 103.9 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 363 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2530.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 1182 mg
-
Nátrium 905 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 496.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 252 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 141 micro
-
K vitamin: 744 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 404 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 2726 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 14382 micro
-
Lut-zea 2507 micro
Összesen
1562
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 239.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 258 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1362 micro
-
Lut-zea 237 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
-
5 dkg sertészsír
-
1 közepes db vöröshagyma
-
5 dkg sűrített paradicsom
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 evőkanál kukoricakeményítő
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A húst szeleteljük fel, majd a szeleteket vágjuk ujjnyi csíkokra, ezt követően sózzuk, borsozzuk.
- Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a zsiradék 2/3-át, dobjuk rá a húscsíkokat, és jól pirítsuk át. Ezt követően öntsük fel a húslével, és kis lángon, fedő alatt főzzük tovább. Kb. 45-50 perc a főzési idő.
- Amíg puhul a hús, aprítsuk fel a hagymát finomra. és a maradék zsírban pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, és reszeljük bele a két gerezd fokhagymát.
- Mikor a hús már megpuhult, akkor öntsük le a levét egy kis tálkába. Keverjük el az étkezési keményítőt a húslében, vigyázva, hogy ne legyen csomós.
- Legvégül öntsük a húsra a paradicsommal elkevert hagymát, a kockákra felaprított uborkát, a keményítővel elkevert húslét, és kb. 10 perc alatt forraljuk össze.
- Tálaláskor finomra aprított petrezselyemmel szórjuk meg a tetejét.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 3150
- Feltöltés dátuma: 2019. november 24.
Ajánló
Fogyasztható hagyományosan sült krumplival, de rizzsel, bulgurral is köríthetjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
giuliettalupa
82 recept
Egyszerűen elkészíthető, pikáns, szaftos húsétel. Az eredeti tatár recept rendkívül praktikus, amolyan 3 az 1-ben étel, mivel tartalmaz húst, köretet és savanyúságot is. A tatárok nagyrészt muzulmánok, így ők bárány- vagy marhahúsból készítik a fogást, és a főzési folyamat végén, az uborka mellett, a külön megsütött krumplit is a raguhoz adják. Az alábbi ételt egy egyszerűbb, orosz recept alapján készítettem, melyből már a köret, vagyis a krumpli hiányzik. Aki azonban kedvet kapott az eredeti tatár fogáshoz, próbálja ki, úgy is nagyon finom!