Pattogatott kukorica

Pattogatott kukorica

Leírás

A kifejezetten pattogatni való kukorica szemei hő hatására a hirtelen fellépő túlnyomás miatt szétpattannak, ennek az eredménye a pattogatott kukorica. A mozik büféjében csaknem aranyáron mérik, pedig házilag elkészítve (nem a mikrós változatot) az egyik legolcsóbb ropogtatnivaló. Ráadásul a zsiradék nélkül készült pattogatott kukorica kalóriában szegény és egészséges is, mert nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Pattogatott kukorica

fehérjetartalom

7.29 g

zsírtartalom

39.82 g

szénhidráttartalom

45.06 g

víztartalom

1.2 g

gramm pattogatott kukorica?

Top ásványi anyagok

Nátrium

909 mg

Foszfor

199 mg

Magnézium

79 mg

Kalcium

4 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.109 g

Kolin

12.6 mg

E vitamin

2.43 mg

Niacin - B3 vitamin

1.195 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

7.29 g

Zsír

telített zsírsav

6.82 g

egyszeresen telített zsírsav

9.809 g

többszörösen telített zsírsav

23.191 g

ásványi anyagok

Kalcium

4 mg

Vas

1.98 mg

Magnézium

79 mg

Foszfor

199 mg

Nátrium

909 mg

Cink

3.1 mg

Réz

0.162 mg

Mangán

0.629 mg

Szelén

2.2 µg

szénhidrát

rost

8.1 g

cukor

0.46 g

víz

1.2 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.134 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.057 mg

Niacin - B3 vitamin

1.195 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.23 mg

Folát

25 µg

Kolin

12.6 mg

Alfa-karotin

46 µg

Béta-karotin

70 µg

Lutein+zeaxantin

829 µg

E vitamin

2.43 mg

K vitamin

4.1 µg

A vitamin

8 µg

C vitamin

0.3 mg

B6 vitamin

0.109 g

9 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek