Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépa-krémleves medvehagymával

Sárgarépa-krémleves medvehagymával
Sárgarépa-krémleves medvehagymával
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt van végre a medvehagymaszezon, szépen nyílik a kertben, lehet szedni a friss leveleket. Hogy a klasszikusokat idézzem: a (medve)hagymát is (medve)hagymával eszem. Viccet félretéve, amibe csak lehet, belerakom.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát és a fokhagymát megpucoljuk, felkarikázzuk. Kevés olívaolajon lassan megpároljuk. Felöntjük fél liter vízzel. Beledobjuk a leveskockát és a babérlevelet. Fedő alatt nagyon kis lángon puhára főzzük.
  2. A medvehagymaleveleket megmossuk, leszárítgatjuk és felszeleteljük.
  3. A kész levesből kiszedjük a babérlevelet, botmixerrel simára pürésítjük. A tálon megszórjuk a friss medvehagymával.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 843
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
226 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves

egyéb elnevezések

répakrémleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

135
olívaolaj 1 ek
sárgarépa 4 közepes db
leveskocka 1 db
babérlevél 1 db
fokhagyma 1 gerezd
medvehagyma 0.5 csokor
víz 5 dl