r
Nosalty Logó

Rozmaringos karaj almával és édesburgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Noemi92
Rozmaringos karaj almával és édesburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 782 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3127 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1203.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    626 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1300 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    15413 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 782 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.1 g

Zsír

  • Összesen
    95.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4813.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    511 mg
  • Foszfor
    2671 mg
  • Nátrium
    886 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.1 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    2504.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5199 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    61654 micro
  • β-crypt
    158 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 3127 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1699 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat félbevágjuk és kicsumázzuk. Nagyobb cikkekre vágjuk, és egy kizsírozott kacsasütőbe tesszük.
  2. A karajszeleteket ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd az almára fektetjük őket.
  3. A tetejére szórjuk a megmosott rozmaringot. Kevés vizet is önthetünk hozzá, így gyorsabban párolódik a hús. Mehet rá a sütő fedele, és 200 fokon sütjük.
  4. Ha a hús megsült, kiszedjük az almával együtt. A visszamaradt zsiradékban megsütjük a hámozott, felkockázott édesburgonyát. Esetleg kis sót tehetünk rá.
  5. (Az almákat azért érdemes nagyobbra vágni, mert nagyon szétfőnek. Aki szereti, tehet az édesburgonya közé pár gerezd fokhagymát , sárgarépát is.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 498
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Noemi92 1 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

15 elragadó gasztro- és szakácskönyv karácsonyi ajándék gyanánt

A 2024-es év legújabb gasztrogyöngyszemeit hoztuk el nektek, hogy mesés ajándékkal lephessétek meg a főzés és az ételek iránt érdeklődő szeretteiteket. Ez az év is jócskán bővelkedett klasszikus és újító, egyszerűbb és tapasztalatot igénylő, évszakokon átívelő és alkalmi, csak süteményeket és mindenféle fogást összegyűjtő receptkönyvekben. Hogy nektek már ne kelljen sokat böngészni, mi összegyűjtöttük az idei év legjobb gasztro- és szakácskönyveit.

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...