Nosalty Logó

Almás-hagymás pulykasült

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Almás-hagymás pulykasült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 491 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1962 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 72 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    816.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 491 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3266.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1721 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.5 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1940.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 1962 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 72 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykacombot megmossuk, szárazra töröljük. Sóval-borssal bedörzsöljük, a bőrét beirdaljuk.
  2. Egy tepsit kikenünk kacsazsírral, beletesszük a pulykát,mellé a rozmaringgallyakat, öntünk alá egy ujjnyi vizet, lefedjük,és előmelegített sütőbe téve 1 órán át sütjük.
  3. A hagymákat megpucoljuk, és nyolcadokra vágjuk.
  4. Egy óra elteltével kihúzzuk a madarunkat a sütőből, kanalazunk rá egy kicsit a saját szaftjából, és mellétesszük a felszeletelt hagymanyolcadokat. Ha szükséges, egy pici vizet önthetünk alá, hogy a hagyma ne kapjon oda.
  5. Lefedjük, és fél órára visszatoljuk a sütőbe.
  6. Az almákat megmossuk, és cikkelyekre vágjuk, vagy felkarikázzuk.
  7. Fél óra elteltével kihúzzuk a tepsit, locsolgatjuk kicsit a pulykát a lével, és a hagymákra tesszük az almát.
  8. Visszafedjük, és újabb fél órát sütjük az egészet.
  9. Fél óra elteltével kivesszük a sütőből. Akkor jó, ha a húsba könnyen beleszalad a villa, a hagyma és az alma pedig összeesett, és összesült. Ha ilyen állapotban van, akkor a pulykacomb tetejét lekenjük egy pici mézzel, és 10 percre fedő nélkül visszatoljuk, hogy szépen megpiruljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 130 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 87295
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 12.

Ajánló

Karamellben sült krumpli és birsalmapüré. Diétázóknak csak a hagyma és az alma. Úgy is isteni!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon finom, és majdnem elronthatatlan sült, amit természetesen más húsból is el lehet készíteni.  Az egy dolog, hogy a lassú, fedett sütéstől a hús leomlik a combról, de ahogy az édesre sült hagyma és a nem túl édes alma összesül...egy hétig elélnék rajta!  

Hozzászólások

brekancs

Koszi a receptet! Nagyon sikeres volt nalunk is.

Dacota

Kedves Brekancs! Örülök, hogy ízlett, egészségetekre!:) Üdv: Nóra

Törölt felhasználó

Nálunk is nagy sikere volt, köszönöm a receptet. Én még krumplit is tettem bele, így nem kellett külön köretet készítenem.Mind a négy családtagom jóíz?en ette .Ez nekem az igazi siker, mert általában valaki mindig elégedetlen.

Törölt felhasználó

Szeretném kérdezni, hogy elég-e, hogyha alufóliával fedem le? Sajnos nincs fed?s tepsim, esetleg üvegtálam van fed?vel. Másik kérdésem, hogy ha krumplit is teszek bele, ahogy Ildibildi írta, akkor azt mikor tegyem hozzá? A hagymával? Azt hiszem, ez lesz a Karácsonyi vacsora :)

Dacota

kedves Kokapu! Tökéletes alufóliával is, lényeg, hogy a g?z ne tudjon kiszökni. A krumplit talán picivel a hagyma el?tt tedd bele, hogy biztosan megpuhuljon. Ha nem akarod annyit piszkálni, akkor vágd kicsire, úgy biztosan megpuhul a hagymával együtt! Szép napot! Üdvözlettel: Nóra

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen!!!

Törölt felhasználó

Szia! Kacsazsír helyett lehet olajjal készíteni? És jénaiban lehet sütni? Köszönöm

Dacota

Szia! Persze hogy lehet, csak szerintem nem lesz olyan finom...:) A jénaval is m?ködik! Üdvözlet: Nóra

Törölt felhasználó

Szia! Köszi a receptet, karácsony este nálunk ez volt az egyik fogás, mindenkinek ízlett. Köretként a hagymával egyid?ben sonka-süt?tököt tettem mellé és római tálban sütöttem. Fini lett :) :)

Dacota

Kedves Skatyca! Szívesen, nagyon örülök, hogy ízlett! Szép napot! Üdv, Nóra

Törölt felhasználó

Kedves Dacota! Karamellben sült krumplit, hogy kell készíteni? Próbáltam rákeresni, de nem nagyon találtam semmit. üdv, Viki

Dacota

Kedves Ikivke, Itt a recept: http://www.nosalty.hu/recept/karamellel-sult-krumpli Kellemes sütés-f?zést! :) Szép napot, Üdv, Nóra

Törölt felhasználó

Szia, látszik a rutintalanságom, mert kerestem, de ezt nem találtam :) Köszönöm a segítséged, s a gyors választ. Viki

Ollocska

Megcsinaltam, es csodalatosan finom lett!!

pizimazi

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy végig 180 fokon kell sütni? Nem szárad majd ki? Én is ki szeretném próbálni karácsonykor, de a húsokkal hadilábon állok, általában szárazak. Köszönettel, Andi

Törölt felhasználó

Kedves Dacota! Köszönjük a receptet, nálunk idén már a 3. karácsonykor ez lesz a f?fogás. Isteni, omlós, ízletes. Nagyon szeretjük! :) Kellemes ünnepeket!

memilia

Szia Nóra! Kicsit kés?n lett kész a húsom, ezért már nem mindenki kóstolta, de nekem nagyon ízlett hagymával, almával. Pulykacombot sem készítettem eddig, inkább csak mellet, de mint más szárnyasoknál itt is igaz, sokkal ízesebb, szaftosabb rész. Azt még nem tudom, hogy a maradékkal mit csinálok, de már vannak ötleteim. :) Üdv Emi

Dacota

Szia Emi, Hmmm, imádom a maradékfelszanáló recepteket. :D Ha van szaftod is, én szálasra szedném, és a szafttal összekeverve szendvicsnek szerintem isteni lehet! Hát még, ha hagyma is maradt egy kicsit. :) Én az ilyen maradék húsokból általában húskrémet csinálok - addig sem kell felvágottat venni. Majd mesélj, hogy mi lett vele! Ja, és köszi a kitartást. :) Puszi!

Törölt felhasználó

Nem nagyon szeretem a gyümölcsös húsokat, de a család miatt elkészítettem. Most már azt mondhatom, hogy ezt az egyet szeretem. Rendkívül finom volt. Köszi a receptet.

Dacota

Örülök. :) Ez a hagyma alma kombináció tényleg megy a legtöbb húshoz, szeretettel ajánlom máshoz is. :) Szép napot! Üdvözlettel, Nóra

Levendula5

Kedves Dacota! Tegnap vacsorára elkészítettem ezt a remek ételt burgonyapürével, és nagyon nagy sikere volt. Más hússal is ki fogom próbálni, mert nagyon-nagyon finom volt. Köszönöm szépen a receptet! Üdvözlettel: Levendula5

barathneerika@gmail.com

Köszi a receptet! A karamellás burgonyával és birsalmapürével készítettem el,de úgy sok volt az édes íz .Legközelebb sós körettel készítem ,mert amúgy nagyon finom.

vmzsuzsa

Jó régen elmentettem és meg is feledkeztem róla. A napokban néztem, hogy mi lehet ez a recept és végre megcsináltam. Kár volt ennyit várni, nagyon!!!!!!! finom lett. Tényleg a hagyma és az alma ízkombinációja fenséges. Valószínüleg öreg pulykacombot sikerült vennem, mert a hús ugyan megpuhult, de nem annyira lett omlós, ahogy vártam, ezért a holnapi maradéknak még adok 1/2, - 1 óra puhulási lehet?séget, annál s inkább, mert még legalább 2 almát kell még mellé sütni, mert mind kiettük mell?le. Köszi a receptet. Zsuzsa.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.