Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-hagymás pulykasült

Almás-hagymás pulykasült
Almás-hagymás pulykasült
140 perc / előkészület: 10 perc sütés: 130 perc
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, és majdnem elronthatatlan sült, amit természetesen más húsból is el lehet készíteni.  Az egy dolog, hogy a lassú, fedett sütéstől a hús leomlik a combról, de ahogy az édesre sült hagyma és a nem túl édes alma összesül...egy hétig elélnék rajta!
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Karamellben sült krumpli és birsalmapüré. Diétázóknak csak a hagyma és az alma. Úgy is isteni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykacombot megmossuk, szárazra töröljük. Sóval-borssal bedörzsöljük, a bőrét beirdaljuk.
  2. Egy tepsit kikenünk kacsazsírral, beletesszük a pulykát, mellé a rozmaringgallyakat, öntünk alá egy ujjnyi vizet, lefedjük, és előmelegített sütőbe téve 1 órán át sütjük.
  3. A hagymákat megpucoljuk, és nyolcadokra vágjuk.
  4. Egy óra elteltével kihúzzuk a madarunkat a sütőből, kanalazunk rá egy kicsit a saját szaftjából, és mellétesszük a felszeletelt hagymanyolcadokat. Ha szükséges, egy pici vizet önthetünk alá, hogy a hagyma ne kapjon oda.
  5. Lefedjük, és fél órára visszatoljuk a sütőbe.
  6. Az almákat megmossuk, és cikkelyekre vágjuk, vagy felkarikázzuk.
  7. Fél óra elteltével kihúzzuk a tepsit, locsolgatjuk kicsit a pulykát a lével, és a hagymákra tesszük az almát.
  8. Visszafedjük, és újabb fél órát sütjük az egészet.
  9. Fél óra elteltével kivesszük a sütőből. Akkor jó, ha a húsba könnyen beleszalad a villa, a hagyma és az alma pedig összeesett, és összesült. Ha ilyen állapotban van, akkor a pulykacomb tetejét lekenjük egy pici mézzel, és 10 percre  fedő nélkül visszatoljuk, hogy szépen megpiruljon.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 78 933
elküldve: 53
receptkönyvben: 1 123
elkészítve: 74/85
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almával és hagymával sült pulyka, sült pulyka almával és hagymával, sült pulykacomb almás-hagymás kísérővel

Hozzászólások (31)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

K.Jani
K.Jani Wed, 2019-05-01 22:53

Kedves Dacota! Kevés munkával ilyen isteni pulykasültet készíteni. Álomrecept!
Ráadásul jól variálható. Akár krumplival, répával, tökkel. Víz helyett egy kis fehérborocska. Ami éppen van otthon vagy amihez kedved van.
Ma csináltam először, de nem utoljára. Köszönöm! :-)

Wawa
Wawa / Wawa Sun, 2019-02-03 15:32

Kedves Nora,
tegnap láttam meg a receptedet a "16 finom és laktató pulykás fogás hétvégére" receptajánlóban, és ezzel megoldódótt a mai ebéd kérdése.
Annyit változtattam, hogy pulykaszárnyakból készítettem (két szárny 1,3 kg), egyébként a recepted szerint csináltam mindent.
Az eredmény csodálatosan finom lett, mindenkinek ajánlani tudom. Az alma-hagyma meg külön élmény volt, ebböl mindenki evett volna még többet, annyira különleges, akár önmagában is.
Köszönöm, hogy megosztottad ezt a receptet!

Andrea315
Andrea315 Thu, 2016-12-22 17:15

Kedves Nóra!
Én egy kicsit főzném a húst sütés előtt (nem puhára), hogy omlós legyen.
Mit szólsz hozzá?

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Thu, 2016-12-22 23:36

Szia Andrea!
Szerintem nem szükséges, így is nagyon puha és szaftos marad, de ha van kedved, próbáld ki : ) Ha van eredmény, akkor kíváncsian várom :)
Szép estét, és boldog ünnepeket!
Üdv,
Nóra

vmzsuzsa
vmzsuzsa Wed, 2016-06-08 14:25

Jó régen elmentettem és meg is feledkeztem róla. A napokban néztem, hogy mi lehet ez a recept és végre megcsináltam. Kár volt ennyit várni, nagyon!!!!!!! finom lett. Tényleg a hagyma és az alma ízkombinációja fenséges. Valószínüleg öreg pulykacombot sikerült vennem, mert a hús ugyan megpuhult, de nem annyira lett omlós, ahogy vártam, ezért a holnapi maradéknak még adok 1/2, - 1 óra puhulási lehetőséget, annál s inkább, mert még legalább 2 almát kell még mellé sütni, mert mind kiettük mellőle. Köszi a receptet. Zsuzsa.

barathneerika@gmail.com
barathneerika@gmail.com Thu, 2015-01-01 23:55

Köszi a receptet! A karamellás burgonyával és birsalmapürével készítettem el,de úgy sok volt az édes íz .Legközelebb sós körettel készítem ,mert amúgy nagyon finom.

Levendula5
Levendula5 Thu, 2014-12-25 11:42

Kedves Dacota!

Tegnap vacsorára elkészítettem ezt a remek ételt burgonyapürével, és nagyon nagy sikere volt. Más hússal is ki fogom próbálni, mert nagyon-nagyon finom volt.
Köszönöm szépen a receptet!

Üdvözlettel: Levendula5

Mazsola és Tádé
Mazsola és Tádé Tue, 2014-12-09 15:21

Nem nagyon szeretem a gyümölcsös húsokat, de a család miatt elkészítettem. Most már azt mondhatom, hogy ezt az egyet szeretem. Rendkívül finom volt. Köszi a receptet.

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Tue, 2014-12-09 18:14

Örülök. :)
Ez a hagyma alma kombináció tényleg megy a legtöbb húshoz, szeretettel ajánlom máshoz is. :)
Szép napot!
Üdvözlettel,
Nóra

memilia
memilia Sun, 2014-10-12 21:58

Szia Nóra!
Kicsit későn lett kész a húsom, ezért már nem mindenki kóstolta, de nekem nagyon ízlett hagymával, almával. Pulykacombot sem készítettem eddig, inkább csak mellet, de mint más szárnyasoknál itt is igaz, sokkal ízesebb, szaftosabb rész. Azt még nem tudom, hogy a maradékkal mit csinálok, de már vannak ötleteim. :)
Üdv
Emi

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2014-10-13 08:41

Szia Emi,
Hmmm, imádom a maradékfelszanáló recepteket. :D
Ha van szaftod is, én szálasra szedném, és a szafttal összekeverve szendvicsnek szerintem isteni lehet! Hát még, ha hagyma is maradt egy kicsit. :) Én az ilyen maradék húsokból általában húskrémet csinálok - addig sem kell felvágottat venni. Majd mesélj, hogy mi lett vele!
Ja, és köszi a kitartást. :)
Puszi!

Zsanna-
Zsanna- Sun, 2013-12-22 12:31

Kedves Dacota!
Köszönjük a receptet, nálunk idén már a 3. karácsonykor ez lesz a főfogás. Isteni, omlós, ízletes. Nagyon szeretjük! :) Kellemes ünnepeket!

pizimazi
pizimazi Fri, 2013-11-22 11:34

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy végig 180 fokon kell sütni? Nem szárad majd ki?
Én is ki szeretném próbálni karácsonykor, de a húsokkal hadilábon állok, általában szárazak.
Köszönettel,
Andi

ikivke
ikivke Fri, 2012-12-14 10:37

Kedves Dacota!

Karamellben sült krumplit, hogy kell készíteni? Próbáltam rákeresni, de nem nagyon találtam semmit.

üdv,
Viki

ikivke
ikivke Fri, 2012-12-14 14:21

Szia,

látszik a rutintalanságom, mert kerestem, de ezt nem találtam :) Köszönöm a segítséged, s a gyors választ.

Viki

skatyca
skatyca Tue, 2012-01-10 11:31

Szia!
Köszi a receptet, karácsony este nálunk ez volt az egyik fogás, mindenkinek ízlett. Köretként a hagymával egyidőben sonka-sütőtököt tettem mellé és római tálban sütöttem. Fini lett :) :)

zsuzsa04
zsuzsa04 Thu, 2011-09-29 13:44

Szia!
Kacsazsír helyett lehet olajjal készíteni?
És jénaiban lehet sütni?
Köszönöm

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Fri, 2011-09-30 01:17

Szia!
Persze hogy lehet, csak szerintem nem lesz olyan finom...:) A jénaval is működik!
Üdvözlet:
Nóra

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-12-10 17:26

Köszönöm szépen!!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-12-10 16:20

Szeretném kérdezni, hogy elég-e, hogyha alufóliával fedem le? Sajnos nincs fedős tepsim, esetleg üvegtálam van fedővel.

Másik kérdésem, hogy ha krumplit is teszek bele, ahogy Ildibildi írta, akkor azt mikor tegyem hozzá? A hagymával?

Azt hiszem, ez lesz a Karácsonyi vacsora :)

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Fri, 2010-12-10 17:24

kedves Kokapu!
Tökéletes alufóliával is, lényeg, hogy a gőz ne tudjon kiszökni. A krumplit talán picivel a hagyma előtt tedd bele, hogy biztosan megpuhuljon. Ha nem akarod annyit piszkálni, akkor vágd kicsire, úgy biztosan megpuhul a hagymával együtt!
Szép napot!
Üdvözlettel:
Nóra

Ildibildi
Ildibildi / Ildibildi Sun, 2010-11-28 14:55

Nálunk is nagy sikere volt, köszönöm a receptet. Én még krumplit is tettem bele, így nem kellett külön köretet készítenem.Mind a négy családtagom jóízűen ette .Ez nekem az igazi siker, mert általában valaki mindig elégedetlen.

557
pulykacomb 1 kg
vöröshagyma 5 közepes fej
alma 5 nagy db
kacsazsír 2 ek
rozmaring 2 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint