r
Nosalty Logó

Almás-kéksajtos csirkefalatok

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Almás-kéksajtos csirkefalatok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 936 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1868 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1870 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    702 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 936 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105 g

Zsír

  • Összesen
    145.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3740.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1405 mg
  • Nátrium
    1289 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 1868 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk.
  2. Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
  3. A csirkemellett sózzuk, nagyon finoman borsozzuk, vaj és olívaolaj keverékén hirtelen megsütjük.
  4. Az almát vajon áfforgatjuk, és félpuhára pároljk.
  5. Egy jénait vékonyan kikenünk vajjal. Rátesszük a csirkemell szeleteket, a vékonyra vágott párolt almát, a durvára vágott diót, és rámorzsoljuk a kéksajtot.
  6. Negyed órára előmelegített sütőbe rakjuk, amíg a sajt meg nem olvad.
  7. Azonnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 484
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 24235
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gyümölcs-hús kombó az egyik kedvencem. A gyümölcs-sajt a másik. Így együtt meg egészen fenségesek. Szerintem nem kell mellé köret, mert az almára olvadt sajt, és a közte megbújó diódaraboket fölösleges párosítani bármivel is. Ha mégis szeretnénk mellé valamit, akkor én ezzel próbálkoznék. A készítési idő a hűtőtől a tálalásig 20 perc, körülbelül annyi, amíg egy félkész-vagy üveges kaja elkészül, csak ez finom, egészséges, és semmi mű nincs benne.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek