r
Nosalty Logó

Nyírségi pulykacsíkok lapcsánkán

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Nyírségi pulykacsíkok lapcsánkán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pulykamellhez

A lapcsánkához (tócsnihoz)

A díszítéshez

Összesen 911 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pulykamellhez

A lapcsánkához (tócsnihoz)

A díszítéshez

Összesen 3644 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pulykamellhez

A lapcsánkához (tócsnihoz)

A díszítéshez

Összesen 158 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 911 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.1 g

Zsír

  • Összesen
    242.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2771.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1586 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.6 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1458.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    450 micro
Összesen 3644 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

A pulykamellhez

A lapcsánkához (tócsnihoz)

A díszítéshez

Elkészítés

A pulykamellhez

  1. A megtisztított pulykamellfilét csíkokra vágjuk, majd egy serpenyőben vajon lepirítjuk, közben fűszerezzük (friss gyömbért reszelünk, só, bors).
  2. Felöntjük fehérborral, pároljuk.
  3. Az almákat megmossuk, kettévágjuk, kiszedjük a magházaikat.
  4. Majd az almákat 5 mm vastag karikákra vágjuk. Citromlével meglocsoljuk. Vajat forrósítunk közepes méretű serpenyõben, beletesszük az almakarikákat, vajon aranysárgára sütjük.
  5. Lapcsánkákat készítünk:
  6. A meghámozott, megmosott burgonyákat lereszeljük (a levét kicsit kinyomkodjuk), hozzáadjuk a tojást és a lisztet, lepényeket sütünk belőle. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, szalvétára szedjük.
  7. Tálaláskor alulra kerül a lapcsánka, majd a pulykamellcsíkok, végül a sült alma karikákat a pulykamellcsíkok tetejére helyezzük, citromfűágakkal, citromkarikákkal díszítjük.
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5725
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 09.

Ajánló

Gyors, kiadós második fogás vagy vacsora. Mindenkinek szeretettel ajánljuk.  Italajánlat: Badacsonyi Olaszrizling-Bényei pincészet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyírségi pulykacsíkok lapcsánkán
Mártika és Feri 107 recept

Halász Jancsi bácsival 2010 04.29-én a Receptbazár Stúdióban elkészített receptünk.

Hozzávalók

A pulykamellhez

A lapcsánkához (tócsnihoz)

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek