Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásos sonkatorta fzizu konyhájából

Tojásos sonkatorta fzizu konyhájából
Tojásos sonkatorta fzizu konyhájából
80 perc / előkészület: 35 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A maradék sonkát muszáj volt már felhasználni. Egy Kiskegyed konyhájában találtam hozzá receptet. Húsvéti sonka maradékának felhasználására adtak ötleteket, de jó volt ez így augusztus végén is.smiley

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához elmorzsoljuk a vajat a liszttel, csipet sóval, majd hozzáadjuk a tojást, és összegyúrjuk. Hűtőben 30 percig pihentetjük.
  2. A töltelékhez a hagymákat megtisztítjuk, felaprítjuk nem túl apróra. A sonkát kis kockákra vágjuk. Olajon megfuttatjuk a hagymát, rádobjuk a sonkát, és 4-5 percig együtt pirítjuk. Borssal, petrezselyemmel, ha szükséges, sóval megszórjuk.
  3. A tojásokat kissé felverjük, hozzá kanalazzuk a tejfölt, és ezt a sonkára öntjük.
  4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kapcsos tortaformát úgy, hogy maradjon kb. 3 cm-es pereme. A tésztára sütőpapírt teszünk és szárazbabot, rizst szórunk rá. Ez azért szükséges, hogy a nehezéktől a tészta ne púposodjon fel. (Én egy hőálló tálat raktam rá, bab híján.) Betoljuk a sütőbe 15 percre.
  5. Kivesszük a sütőből a tésztát, eltávolítjuk a nehezéket és ráöntjük a tojásos masszát. Körülbelül 30 percig sütjük. Kezünkkel ellenőrizzük, ha már szilárdnak érezzük, kész.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 807
elküldve: 6
receptkönyvben: 141
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

fzizu

Mióta szakács: 2011.11.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: pite
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkatorta melegen, hagymás sonkatorta, sonkás torta tojással

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

666
vaj 12.5 dkg
finomliszt 25 dkg
tojás 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
lila hagyma 2 közepes fej
főtt sonka 30 dkg
napraforgó olaj 3 ek
tojás 2 db
tejföl 3 dl
petrezselyem 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
koktélparadicsom 1 db