r
Nosalty Logó

Rozmaringos-gyrosos párolt csirke burgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Rozmaringos-gyrosos párolt csirke burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 505 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3026 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 86 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 505 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.3 g

Zsír

  • Összesen
    100.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    945 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5183.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    615 mg
  • Foszfor
    2930 mg
  • Nátrium
    1009 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    2024.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    302 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    906 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    826 micro
Összesen 3026 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 86 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában feltesszük sós vízben főni. Ha kész, öntsük le a vizet, hogy hűljön. Majd pucoljuk meg, és úgy tálaljuk. (40-50 perc főzés)
  2. A mellet szeleteljük, a combokkal együtt a pácba téve átforgatjuk.
  3. Két gerezd finomra vágott fokhagymával, borssal, finomra vágott, friss rozmaringgal fűszerezzük.
  4. 20 perc állás után kiolajozott jénaiba tesszük. Ráfektetjük a húsokat rétegezve, először a combot, majd a mellet.
  5. A jénait a sütőbe téve az ételt készre sütjük, lassan,hogy tudjon párolódni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3460
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 20.

Ajánló

Kellemes finom bor illik mellé. Természetesen a köret lehet rizs vagy burgonyapüré is, kinek mi a kedvence, az ízlése.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rozmaringos-gyrosos párolt csirke burgonyával
Éva-Anyóca 350 recept

A csirke egészen finom ezzel a különleges ízkombinációval párolva, a legegyszerűbb és finom, laktató körettel. Mind elfogyott: :-) Nagyon sikeres volt, az ízvariáció sikerült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek