Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinivel töltött focaccia

Cukkinivel töltött focaccia
Cukkinivel töltött focaccia
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

v

hozzávalók / 6 adag

Az alaptésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsük el az alaptésztát: Az élesztőt tegyük egy kis tálba, öntsünk hozzá 60 ml meleg vizet, és addig keverjük, amíg az élesztő fel nem olvad. Tegyük félre, 5-10 percet várjunk, amíg felfut.
  2. A lisztet és a sót szórjuk egy nagy tálba. A felfuttatott élesztőt és a maradék vizet adjuk hozzá, majd keverjünk belőle lágy tésztát. Az olajat, a zsírt és az 1 ek. rozmaringot is gyúrjuk a tésztához. Borítsuk tiszta, lisztezett munkafelületre, és 10 percig dagasszuk, amíg rugalmas nem lesz.
  3. A kész tésztacipót kissé kiolajozott, tiszta tálban, 1½ órára rakjuk meleg helyre, hadd dagadjon legalább a kétszeresére.
  4. Melegítsük fel a grillserpenyőt, és süssük a cukkiniszeletek mindkét oldalát világosbarnára. Kenjünk ki olajjal egy négyzet alakú tepsit. A tésztát osszuk kétfelé: az egyik felét simítsuk az előkészített tepsi aljába és oldalára. Erre az alapra jöhetnek a mozzarellakockák és a cukkiniszeletek. Sózzuk, borsozzuk.
  5. A maradék tésztát kissé lisztezett munkafelületen nyújtsuk akkorára, hogy az egész tepsit befedje. Tegyük a töltelékre, és a széleket jól nyomkodjuk össze. Szurkáljuk meg villával, és tegyük félre 30 percre.
  6. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat). A focacciát kenjük meg a maradék olajjal. A paradicsomszeleteket helyezzük a tetejére, végül szórjuk meg a maradék rozmaringgal és sóval. 25-30 percig süssük, amíg aranybarna nem lesz. Forrón tálaljuk.
  • sütési hőfok: 220°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 816
elküldve: 6
receptkönyvben: 116
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

TV Paprika

Mióta szakács: 2014.04.02.
35 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zöldséges focaccia

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

521
finomliszt 500 g
instant élesztő 7 g
víz 300 ml
0.5 tk
mozzarella 250 g
cukkini 3 db
paradicsom 1 db
rozmaring 2 ek
disznózsír 2 ek
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint