r
Nosalty Logó

Cukkinivel töltött focaccia

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
TV Paprika
Cukkinivel töltött focaccia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Az alaptésztához

A töltelékhez

Összesen 521 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Az alaptésztához

A töltelékhez

Összesen 3126 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Az alaptésztához

A töltelékhez

Összesen 171 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1060.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    2054 micro
Összesen 521 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.9 g

Zsír

  • Összesen
    109.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6362.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1470 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1714 mg
  • Nátrium
    2650 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1123.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    555 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1276 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    12326 micro
Összesen 3126 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    142 micro
  • Lut-zea
    680 micro
Összesen 171 Kcal

Hozzávalók

Az alaptésztához

A töltelékhez

Elkészítés

Az alaptésztához

  1. Készítsük el az alaptésztát: Az élesztőt tegyük egy kis tálba, öntsünk hozzá 60 ml meleg vizet, és addig keverjük, amíg az élesztő fel nem olvad. Tegyük félre, 5-10 percet várjunk, amíg felfut.
  2. A lisztet és a sót szórjuk egy nagy tálba. A felfuttatott élesztőt és a maradék vizet adjuk hozzá, majd keverjünk belőle lágy tésztát. Az olajat, a zsírt és az 1 ek. rozmaringot is gyúrjuk a tésztához. Borítsuk tiszta, lisztezett munkafelületre, és 10 percig dagasszuk, amíg rugalmas nem lesz.
  3. A kész tésztacipót kissé kiolajozott, tiszta tálban, 1½ órára rakjuk meleg helyre, hadd dagadjon legalább a kétszeresére.
  4. Melegítsük fel a grillserpenyőt, és süssük a cukkiniszeletek mindkét oldalát világosbarnára. Kenjünk ki olajjal egy négyzet alakú tepsit. A tésztát osszuk kétfelé: az egyik felét simítsuk az előkészített tepsi aljába és oldalára. Erre az alapra jöhetnek a mozzarellakockák és a cukkiniszeletek. Sózzuk, borsozzuk.
  5. A maradék tésztát kissé lisztezett munkafelületen nyújtsuk akkorára, hogy az egész tepsit befedje. Tegyük a töltelékre, és a széleket jól nyomkodjuk össze. Szurkáljuk meg villával, és tegyük félre 30 percre.
  6. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat). A focacciát kenjük meg a maradék olajjal. A paradicsomszeleteket helyezzük a tetejére, végül szórjuk meg a maradék rozmaringgal és sóval. 25-30 percig süssük, amíg aranybarna nem lesz. Forrón tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4209
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukkinivel töltött focaccia
TV Paprika 35 recept

v

Hozzávalók

Az alaptésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek