Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres focaccia

Fűszeres focaccia
Fűszeres focaccia
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még soha nem ettem focacciat, ezért született, pusztán kíváncsiságból. Nagyon finom!!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

 


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet tálba öntjük és az élesztőt elmorzsoljuk benne. Megsózzuk, az olívaolajjal, a bazsalikommal, az aszalt paradicsommal és a liszttel közepesen kemény tésztát dagasztunk belőle. Meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  2. Közepes méretű, olajjal kikent tepsibe  tesszük és ellapítjuk benne. Tetejét megkenjük olívaolajjal, megszórjuk a durva szemcséjű sóval és belenyomkodjuk az olajbogyót.
  3. Letakarjuk és meleg helyen kb. 45 percig ismét kelni hagyjuk.
  4. Előmelegített, forró sütőben 10 perc alatt megsütjük. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 23 115
elküldve: 2
receptkönyvben: 180
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

aszalt paradicsomos focaccia, focaccia aszalt paradicsommal és bazsalikommal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gucmorcos
gucmorcos Sun, 2012-01-29 10:33

Sziasztok!

En is elkeszitettem...most sul...DE az adagleirasnal valoban nem stimmel valami. Vagy a viz tul keves vagy a liszt tul sok. Kedves Kiki kerelek nezz utana es javitsd...Reggeli utan megirom, hogy milyen volt:)
Koszi
Kinga

imma
imma Wed, 2012-01-04 22:54

most sütöttük meg, jó lett, de a fél liter vízhez felvett szerintem majd' egy kiló lisztet, ettől több is lett a tészta, szóval kicsit vastagabbra sült, és több ideig. lehet, hogy csak emiatt, de szerintem jobb lett volna magasabb hőfokon sütni, mert így vagy fél óráig sült, és mégis fehér maradt a teteje.
amúgy nagyon finom, és az egész lakásban isteni bazsalikomillat terjeng!

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Sat, 2011-01-08 16:04

Nálunk csak úgy magában elfogyott. Igazából tapasokhoz illik, meg különböző mediterrán ételekhez (kenyér helyett), salátákhoz. . üdv kiki

576
víz 5 dl
élesztő 5 dkg
1 kávéskanál
olívaolaj 1 ek
bazsalikom 1 ek
szárított paradicsom 5 db
finomliszt 50 dkg
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
fekete olajbogyó 15 dkg