r
Nosalty Logó

Rotkäppchentorte

Éva házias konyhája
Rotkäppchentorte
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A zselés bevonathoz

A tetejére

547
Kalória
11.3g
Fehérje
51g
Szénhidrát
32.3g
Zsír
77.7g
Víz
131.9g
Koleszterin
585mg
Élelmi rost
29.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A zselés bevonathoz

A tetejére

Összesen 547 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A zselés bevonathoz

A tetejére

Összesen 6580 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A zselés bevonathoz

A tetejére

Összesen 238 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.8 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 547 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135 g

Zsír

  • Összesen
    387.1 g
  • Telített zsírsav
    238 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6141.2 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1002 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1920 mg
  • Nátrium
    539 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    612.1 g
  • Cukor
    353 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    932.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    257 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3051 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    637 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    769 micro
Összesen 6580 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.7 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tésztához a vajat jól összekeverjük a cukorral és az 1 csomag vaníliás cukorral. Addig keverjük, míg egynemű massza alakul ki belőle.
  2. Majd a 3 db tojást egyesével hozzákeverjük, és utána lisztet és a sütőport. A fele massza mennyiségét beleöntjük egy kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral kibélelt 28 cm-es tortaformába. Majd a massza másik felét összekeverjük a nutellával, és a világos massza tetejére egyenletesen rákenjük. A lecsöpögtetett meggyet egyenletesen elosztjuk a tetején. A meggybefőtt levét fölfogjuk egy edénybe, mert még később kell. Megsütjük a tésztát.
  3. A krémhez a túrót, a cukrot és a vaníliás cukrot jól összekeverjük.
  4. A tejszínt a habfixálóval habbá fölverjük, és óvatosan a túrókrémmel összekeverjük. A már kihűlt tortát a tortaformába visszatesszük, és egyenletesen elkenjük rajta a krémet.
  5. A zselés bevonathoz a tortazselét cukorral, 350 ml meggylével (ha kevesebb, lehet kevés vizet hozzáönteni), rummal összefőzzük, a tortazselé előírása szerint megfőzzük. Majd egy percet hűtjük, és ráöntjük a krém tetejére.
  6. 1 órát hűtjük. Tejszínnel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy ismerősnek, barátnak születésnapja volt, és az interneten kerestünk a lányommal egy tortareceptet, ami kicsit más, mint a megszokott. Meglepetésnek szántuk. Ez egy nagyon egyszerű, könnyű tortának ígérkezett. Így megsütöttük a családnak, majd a születésnaposnak. Most már a családi  receptkönyvben is őrizgetjük a receptet, mert mindenkinek ízlett.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...