Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrótorta Berlinből

Túrótorta Berlinből
Túrótorta Berlinből
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát Berlinben kóstoltuk egy hangulatos kis kávézóban, ahol házi készítésű sütiket árultak. Egyből beleszerettük. Két nappal később bementem egy újságoshoz, hogy bevásároljak a helyi gasztro magazinokból, és az egyikben nem pont benne volt ez a recept?

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A túrókrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a cukorral és egy csipet sóval, majd a vajjal elmorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a tojást, és összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
  3. A tésztát a tortaformának megfelelő méretre nyújtjuk, majd a kivajazott/kilisztezett formába belenyomkodjuk, és villával megszurkáljuk. (Fontos, hogy az oldalát is be kell vonnia, tehát nem csak az alját!)

A túrókrémhez

  1. A vajat felolvasztjuk, és hozzákeverjük a cukorhoz, beleteszünk egy csipet sót, majd robotgéppel egyenként eldolgozzuk benne a tojásokat.
  2. A keverékhez reszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét is, majd hozzáadjuk a keményítőt és eldolgozzuk. 5-6 részletben hozzáadjuk a túrót, és elkeverjük benne.
  3. A tésztával bélelt tortaformába beletesszük a túrós masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 27 087
elküldve: 19
receptkönyvben: 563
elkészítve: 22/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
331 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

német túrótorta, berlini torta

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Sat, 2018-01-20 10:54

Kedves Dávid!
A túró nálam 50 dkg félzsíros és 50 dkg zsírszegény volt, az utóbbinak a nedvességtartalma több volt, a krumplitörővel könnyűszerrel pépesítettem. A sütésnél a hőfokot talán nem sikerült belőnöm, mert 60 perc után is krémes volt a túró, igaz tűpróbát nem is említesz, de másfél órai sütés után is ugyanez volt a helyzet, de a végeredmény mondhatni tökéletes! Mint a képen, a tészta is (amihez kelett némi liszt pótlás) a túró is olyan magasra feljött mint nálad és mikor kihűlt és felvágtuk jó volt az állaga is. Legközelebb 4-es fokozaton fogom végig sütni, úgy lehet, hogy elegendő lesz a 60 perc. Köszönet a receptért.
Üdvözlettel: Margó

agi9773
agi9773 Wed, 2016-01-20 23:37

Kedves ízHUSZÁR!

Köszönöm szépen az összes receptet, amit megosztottál, majdnem mindegyiket sikerült már elkészítenem, és általában hasonlít is (legtöbbször ugyan olyan lesz) az általad elkészítettre. A túrótortához kapcsoldó kérdésem a következő lenne: mi a titka annak, hogy ilyen gyönyörűen, díszesen megemelkedett a torta széle körbe? Létezik ilyen forma ( ha igen hol lehetne hozzájutni, mi a neve), vagy esetleg valami ügyes praktika áll mögötte? :-)
Köszönöm szépen a válaszodat,
Üdv,
Ági

Sárcell
Sárcell Sun, 2015-08-02 14:03

sziasztok! Az etkezesi kemenyitot mikor kell beletenni? a turoba, vagy a vegen amikor elkevertem? valaszokat elore is koszi :)

greenpearl
greenpearl / greenpearl Mon, 2015-07-20 09:58

Finom lett a torta, habár valami rettenet hizlaló (aki diétázik ne tortát egyen). Viszont... A tésztához marhára nem elég a 15 dkg liszt, a 6 dkg vaj és a tojás sokkal többet kívánt, nem mértem, de csak szórtam és szórtam rá, hogy ne legyen tapétaragasztó állaga. Amúgy nem is volt baj, mert lehetetlen lett volna kinyújtani akkorára, hogy a 23 cm-es tortaforma alján (nem hogy az oldalán!!!) legyen mindenhol. Én minimum másfeles mennyiséget ajánlok lisztből aztán még pótolni ha úgy alakul. A krémhez működött tök sima túró amibe még rikottát kevertem, nagyon folyósnak tűnt, de mikor megsült tökéletes lett az állaga. Király volt hozzá házi eperlekvár. Köszönöm a receptet!

Hanto Andrea
Hanto Andrea Tue, 2015-06-23 17:39

Kedves Ízhuszár!
Mindenkèppen megsütöm a tortád, előtte azonban lenne egy kèrdèsem! A krèmes túró alatt azt èrted, hogy vegyem a nyakamba a várost ès keressek valami pontosan ilyen nevűt, vagy megteszi a tehèntúrò is alaposan összetörve, esetleg ricottával stb. keverve? ☺

Viane
Viane / Viane Sat, 2015-07-25 07:04

Andrea, én botmixerrel szoktam krémesíteni a túrót. Persze ehhez a recepthez nem tudom, hogy jó-e úgy, de hamarosan kipróbálom. :)

490
finomliszt 150 g
vaj 60 g
cukor 75 g
1 csipet
tojás 1 db
vaj 250 g
cukor 200 g
1 csipet
tojás 6 db
tehéntúró 1 kg
étkezési keményítő 1 evőkanál
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert