Nosalty Logó

Túrótorta Berlinből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Ezen a képen: Túrótorta Berlinből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 490 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 5856 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 267 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811.3 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    167 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 490 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    221 g

Zsír

  • Összesen
    355.3 g
  • Telített zsírsav
    207 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1927 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9735.5 g
  • Cink
    2606 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1100 mg
  • Vas
    2008 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    2833 mg
  • Nátrium
    703 mg
  • Réz
    101 mg
  • Mangán
    81 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.4 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1079.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2663 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    250 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1202 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    1072 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2622 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    491 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1738 micro
Összesen 5856 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.4 g
  • Cink
    119 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    92 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    55 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 267 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a cukorral és egy csipet sóval, majd a vajjal elmorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a tojást, és összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
  3. A tésztát a tortaformának megfelelő méretre nyújtjuk, majd a kivajazott/kilisztezett formába belenyomkodjuk, és villával megszurkáljuk. (Fontos, hogy az oldalát is be kell vonnia, tehát nem csak az alját!)

A túrókrémhez

  1. A vajat felolvasztjuk, és hozzákeverjük a cukorhoz, beleteszünk egy csipet sót, majd robotgéppel egyenként eldolgozzuk benne a tojásokat.
  2. A keverékhez reszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét is, majd hozzáadjuk a keményítőt és eldolgozzuk. 5-6 részletben hozzáadjuk a túrót, és elkeverjük benne.
  3. A tésztával bélelt tortaformába beletesszük a túrós masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sűtés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 35300
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a tortát Berlinben kóstoltuk egy hangulatos kis kávézóban, ahol házi készítésű sütiket árultak. Egyből beleszerettük. Két nappal később bementem egy újságoshoz, hogy bevásároljak a helyi gasztro magazinokból, és az egyikben nem pont benne volt ez a recept?

Hozzászólások

Hanto Andrea

Kedves Ízhuszár! Mindenkèppen megsütöm a tortád, el?tte azonban lenne egy kèrdèsem! A krèmes túró alatt azt èrted, hogy vegyem a nyakamba a várost ès keressek valami pontosan ilyen nev?t, vagy megteszi a tehèntúrò is alaposan összetörve, esetleg ricottával stb. keverve? ?

Viane

Andrea, én botmixerrel szoktam krémesíteni a túrót. Persze ehhez a recepthez nem tudom, hogy jó-e úgy, de hamarosan kipróbálom. :)

Törölt felhasználó

Finom lett a torta, habár valami rettenet hizlaló (aki diétázik ne tortát egyen). Viszont... A tésztához marhára nem elég a 15 dkg liszt, a 6 dkg vaj és a tojás sokkal többet kívánt, nem mértem, de csak szórtam és szórtam rá, hogy ne legyen tapétaragasztó állaga. Amúgy nem is volt baj, mert lehetetlen lett volna kinyújtani akkorára, hogy a 23 cm-es tortaforma alján (nem hogy az oldalán!!!) legyen mindenhol. Én minimum másfeles mennyiséget ajánlok lisztb?l aztán még pótolni ha úgy alakul. A krémhez m?ködött tök sima túró amibe még rikottát kevertem, nagyon folyósnak t?nt, de mikor megsült tökéletes lett az állaga. Király volt hozzá házi eperlekvár. Köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

sziasztok! Az etkezesi kemenyitot mikor kell beletenni? a turoba, vagy a vegen amikor elkevertem? valaszokat elore is koszi :)

Dávid

Ajjaj, valóban kimaradt ez a lépés a receptb?l, de most javítottam! Köszönöm, ízHUSZÁR

Törölt felhasználó

Kedves ízHUSZÁR! Köszönöm szépen az összes receptet, amit megosztottál, majdnem mindegyiket sikerült már elkészítenem, és általában hasonlít is (legtöbbször ugyan olyan lesz) az általad elkészítettre. A túrótortához kapcsoldó kérdésem a következ? lenne: mi a titka annak, hogy ilyen gyönyör?en, díszesen megemelkedett a torta széle körbe? Létezik ilyen forma ( ha igen hol lehetne hozzájutni, mi a neve), vagy esetleg valami ügyes praktika áll mögötte? :-) Köszönöm szépen a válaszodat, Üdv, Ági

dadimami

Kedves Dávid! A túró nálam 50 dkg félzsíros és 50 dkg zsírszegény volt, az utóbbinak a nedvességtartalma több volt, a krumplitör?vel könny?szerrel pépesítettem. A sütésnél a h?fokot talán nem sikerült bel?nöm, mert 60 perc után is krémes volt a túró, igaz t?próbát nem is említesz, de másfél órai sütés után is ugyanez volt a helyzet, de a végeredmény mondhatni tökéletes! Mint a képen, a tészta is (amihez kelett némi liszt pótlás) a túró is olyan magasra feljött mint nálad és mikor kih?lt és felvágtuk jó volt az állaga is. Legközelebb 4-es fokozaton fogom végig sütni, úgy lehet, hogy elegend? lesz a 60 perc. Köszönet a receptért. Üdvözlettel: Margó

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

12 RAKOTTAS, ami ebédre vagy vacsorára is tökéletes

Elő a tepsit vagy jénait, és jöjjenek az izgalmas rétegek: mehet bele rengeteg zöldség, amennyit nem szégyellünk, tészta, krumpli, hússzeletek vagy darált verzió is, tejföl, tejszín, joghurt, de akár ezek vegán megfelelői is...és irány a sütő!