Nosalty Logó

Olasz túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samy
Ezen a képen: Olasz túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 540 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 6480 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 275 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.2 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 540 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.2 g

Zsír

  • Összesen
    376.9 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6961.8 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    978 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    2339 mg
  • Nátrium
    742 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589.7 g
  • Cukor
    346 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1006.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2264 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    335 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    1130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    921 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1776 micro
Összesen 6480 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.7 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 275 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vaníliás cukrot keverjük bele a tejszínbe, és forraljuk fel, pár percig főzzük.
  2. 20 dkg lisztet a darált mandulával, 5 dkg cukorral, a margarinnal és 1 egész tojással sima tésztává gyúrunk. Folpack-ba csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
  3. A tésztát két részre osztjuk, az egyiket 24 cm átmérőjűre nyújtjuk, és a forma aljába helyezzük, a másikból pedig peremet csinálunk, a találkozásnál nyomkodjuk kicsit össze a tésztát.
  4. A maradék tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a maradék cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a mascarponét, a túrót, a citromlét és langyos vaníliás tejszínt, majd beleszitáljuk a maradék liszttel elvegyített keményítőt.
  5. A fehérjéket kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk.
  6. A tortalapot megkenjük 5 dkg lekvárral, a maradékot a túrókrémbe forgatjuk.
  7. A krémes masszát a formába öntjük és előmelegített sütőben sütjük.
  8. Hagyjuk kihűlni, a tetejét szórjuk meg porcukorral, és ha van eprünk, díszítsük a tetejét félbevágott eperdarabokkal.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sűtés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 83583
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lelőhely: Tina

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Üdv. mindenkinek Nagyon tetszik a recept és szeretném a közel jöv?ben elkészíteni, így megpróbáltam berakni a receptkönyvembe, de nem sikerült! Más receptel is próbálkoztam, de azokat sem tette be és amikor rámegyek a receptkönyvemre, mindig kiírja, hogy üres! Tudnátok segíteni, hogy mit nem csinálok jól?????? Köszi!!!

Samy

Szia! Ebben sajnos nem tudok segíteni, üzenj az adminnak! Üdv, Samy

ILDIKO007

Szia Petibetti, miután bejelentkeztél elvileg semmi akadálya nem lehet, hogy betedd a receptkönyvedbe a recepteket. Gondolom regisztrálva vagy?! Szia

Törölt felhasználó

A recept képe alatt bal oldalon ott van, hogy receptkönyvbe>>, arra rákatt és beteszi. Utána meg tudod nézni úgy, hogy a jobb fels? sarokban rákatt a receptkönyvedre.

pallkati

Szia! Nekem is nagyon tetszik a recept. A képen az látszik, mintha a lekvár középen csak úgy rá lenne kenve egy réteg túróra. A receptben viszont az szerepel, hogy a túrókrémet össze kell forgani a lekvárral. Így az valószín? rózsaszín? lesz. Jól gondolom?

Samy

Szia! Rózsaszín akkor lenne ha belekevernénk, de csak egy-két laza mozdulattal bele kell forgatni a lekvárt a túróba, és ilyen lesz :). Üdv, Samy

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon jol nez ki a tortad :) Szeretnem megsutni a jovoheten egy szulinapra, de az en formam 26 cm-es. Van ertelme novelni az adagot, es ha igen akkor mennyivel ? Koszi elore is :)

Samy

Ha jól emlékszem eredetileg ez egy 26-os formához való adag, én csináltam 24esbe. Sztem nem kell növelni, a töltelék elég magas volt nekem. Üdv, Samy

Törölt felhasználó

Szia! Én most készítem épp a tortareceptedet, de egy olyan problémám van, hogy már több mint másfél órája bennt van a süt?ben és egyszer?en nem akar megdermedni a közepe. Ez mindig ilyen vagy csak én basztam el valamit?!

Samy

Szia! H?ha, hát ?szintén szólva nem tudom, nekem megsült a megadott id? alatt. Mi lett a vége? Üdv, Samy

marusko

mi aza mascarpone ,sajnos még err?l nem hallottam? (szlovákia)

Samy

Kedves Marusko! A mascarpone egy lágy, zsíros, tejszínes krémsajt. Semmi sajt íz, tömény tejszín. Ha jól látom van nálatok is Lidl, nézd meg ott, a túró körül lakik. Nem olcsó, ellenben sajnos igen finom. :) Én konkrétan függ? vagyok, sokféleképpen fel lehet használni, sajttortának, túrós töltelékhez kiváló, próbáld ki. Üdv, Samy

Cafika

szia Marusko, ha nem kapsz mascarpone-t (nagyobb ùzletekben lehet kapni), akkor helyettesìitheted nàtierkové maslo-val csak legyen natur. ùdv. Cafika

marusko

részletes keresés Mascarpone alapanyag kisokos alapanyagok, tejtermék legfrissebb mascarpone receptek Olasz túrótorta Vörösboros-mascarpone-s körtetorta Mentás csokoládékrém Négykrémes torta Malibu muffin Cappuccino-krém leírás Mascarpone Tejszínes, puha, enyhe íz?, friss sajt. Manapság többnyire tehéntejb?l, Olaszország egyes déli részein még bivalytej tejszínéb?l készítik. Magas zsírtartalma miatt sok desszert alapanyaga..........ezt találtam róla

Mercedes

Sajnos nekem is ez volt a problémám a recepttel,mint Klariss88-nak,a teteje megsült,a belseje meg folyós maradt,pedig mindent úgy csináltam ahogy írva volt....

Samy

Tényleg nem tudom mi lehetett a baj :/, nekem teljesen jó lett. Legközelebb esetleg próbáld meg eggyel nagyobb, 26-os formában, akkor alacsonyabb lesz a töltelék és elvileg könnyebben átsül. Milyen süt?ben sütötted?

Mercedes

26-os tortaformában sütöttem.Villanysüt?m van.Nekem már a tésztája is fura volt,mert én hígnak találtam.,de úgy gondoltam,mindegy megpróbálom,és sajnos nem sikerült,mert a közepe szinte szétfolyt,de a párom körbe ette a közepéig,azt mondta:amúgy nagyon finom:),és megette...Hát akkor ez a dolog lehet örök rejtély marad:)

Samy

hát akkor ez tényleg örök rejtély marad, már azt sem értem hogy az enyém hogyhogy sikerült... :)) Esküszöm a következ? eperszezonban megcsinálom mégegyszer, majd referálok róla! :) Üdv, Samy

Mercedes

Köszönöm:-)

Sinyi1985

Sziasztok nekem sikerült ez a torta nagyon finom lett. Viszont ahhoz h a közepe is megsüljön Változtatnom kellett a sütési h?mérsékleten. 170 fokra melegítettem el? a sütött de sütni csak 150 fokon sütöttem így mire a széle jó barna lett a közepe is majdnem nem ragadt a t?próbakor és aztán mikor lezártam a sütött még bent hagytam a tortát vagy 15 percet utána hagytam kih?lni és lehetett rendesen szelni és nem folyt a közepe.

Törölt felhasználó

Sziasztok! Sajnos nekem is folyt a közepe, bár a torta így is isteni jó lett! a tesóm szülinapjára csináltam, és ? azzal vigasztalt, h szerinte ezt jobban le kell h?teni, és akkor megdermed. Az már egyszer igaz, nem volt ideje rendesen leh?lni... Viszont egy morzsa sem maradt bel?le, köszönjük a receptet! Legközelebb kipróbálom 26 centisben. Rose

Amerellina

Kedves Samy! Én a napokban készítettem el munkatársaknak és nagyon ízlett nekik! Annyit módosítottam rajta csak, hogy a hátralev? cukornak nagyjából csak a felét használtam fel, viszont a citromnak nem csak a levét öntöttem bele, hanem a héját is belereszeltem és nem rontotta el :) Már a süt?ben volt egyébként a torta, amikor olvastam a kommenteket az olvadós bels?r?l, így elkezdtem félni, hogy mi lesz, de nekem a te leírásod szerint tökéletesen sikerült, bár én csak másnap délben tálaltam, illetve talán amíg a süt? elkezdett leh?lni még bent hagytam 5 percet, aztán hagytam h?lni a konyhában egy órát, vagy másfelet és utána h?t?be tettem. Így nekem nagyon jól sikerült, bár én málnalekvárral,dzsemmel készítettem el. Ezer köszönet, élmény volt megcsinálni is. Irtó jók az összetev?i! Amerelly

Törölt felhasználó

Sziasztok! Ha sült túrótortát készítek akkor több, mint egy órát sütöm kb. 180°-on, nincs ebben semmi meglep? hiszen elég híg a massza. Nem kell megijedni, ha nagyon barnul a teteje sütés közben, akkor vastag alufóliával teljesen be kell fedni! Köszi Samy a receptet, ez istenien néz ki, biztosan ki fogom próbálni! :)

Törölt felhasználó

Kesz a tortam,28 tepsiben sutottem es majd kifolyt...masfelorat sutottem,170' Szep,remelem,jo is lessz.. :)

aantee

Másfél órát sütöttem 160 fokon, aztán a süt?ben hagytam kih?lni, majd egy egész éjszaka h?töttem és így is folyik a közepe... Majd felrobbantam a méregt?l. Én biztos, h másik receptet próbálok ki legközelebb. Viszont azt el kell ismernem, h az omlós tésztája nagyon finom. Dióm volt itthon, azzal csináltam, és azzal a részével meg is voltam elégedve.

makutyi

Nagyon ígéretesnek t?nt a képen; sajnos hasonlóan jártam, mint sokan. (Jobb lett volna hallgatni rájuk.) A belseje szinte folyékony volt még másfél óra után is, és hiába tettem rá süt?papírt, a teteje szinte fekete lett. Az elején, mikor emelkedett kifolyt a formából, mikor már viszonylat szilárdnak éreztem és lekapcsoltam, akkor összeplattyant... Túl drágák a hozzávalók, hogy újra kísérletezzem vele, hogy mi lehetett a probléma.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

12 RAKOTTAS, ami ebédre vagy vacsorára is tökéletes

Elő a tepsit vagy jénait, és jöjjenek az izgalmas rétegek: mehet bele rengeteg zöldség, amennyit nem szégyellünk, tészta, krumpli, hússzeletek vagy darált verzió is, tejföl, tejszín, joghurt, de akár ezek vegán megfelelői is...és irány a sütő!