r
Nosalty Logó

Olasz túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samy
Olasz túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 540 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 6480 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 275 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.2 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 540 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.2 g

Zsír

  • Összesen
    376.9 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6961.8 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    978 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    2339 mg
  • Nátrium
    742 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589.7 g
  • Cukor
    346 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1006.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2264 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    335 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    1130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    921 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1776 micro
Összesen 6480 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.7 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 275 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vaníliás cukrot keverjük bele a tejszínbe, és forraljuk fel, pár percig főzzük.
  2. 20 dkg lisztet a darált mandulával, 5 dkg cukorral, a margarinnal és 1 egész tojással sima tésztává gyúrunk. Folpack-ba csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
  3. A tésztát két részre osztjuk, az egyiket 24 cm átmérőjűre nyújtjuk, és a forma aljába helyezzük, a másikból pedig peremet csinálunk, a találkozásnál nyomkodjuk kicsit össze a tésztát.
  4. A maradék tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a maradék cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a mascarponét, a túrót, a citromlét és langyos vaníliás tejszínt, majd beleszitáljuk a maradék liszttel elvegyített keményítőt.
  5. A fehérjéket kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk.
  6. A tortalapot megkenjük 5 dkg lekvárral, a maradékot a túrókrémbe forgatjuk.
  7. A krémes masszát a formába öntjük és előmelegített sütőben sütjük.
  8. Hagyjuk kihűlni, a tetejét szórjuk meg porcukorral, és ha van eprünk, díszítsük a tetejét félbevágott eperdarabokkal.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 706
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 86839
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 15.

Receptkategóriák

Lelőhely: Tina

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek