r
Nosalty Logó

Roston sült tarja párolt kelbimbóval és édes steakburgonyával

NS
Roston sült tarja párolt kelbimbóval és édes steakburgonyával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A pác hozzávalói:

A köret hozzávalói:

730
Kalória
32.4g
Fehérje
46.5g
Szénhidrát
46.9g
Zsír
324.2g
Víz
93g
Koleszterin
9g
Élelmi rost
9.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pác hozzávalói:

A köret hozzávalói:

Összesen 730 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pác hozzávalói:

A köret hozzávalói:

Összesen 2920 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pác hozzávalói:

A köret hozzávalói:

Összesen 136 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    936.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    324.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    15722 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1432 micro
Összesen 730 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.7 g

Zsír

  • Összesen
    187.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3744.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    1768 mg
  • Nátrium
    858 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    186 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1296.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5254 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    332 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    692 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    62886 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5728 micro
Összesen 2920 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    2936 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

A pác hozzávalói:

  1. Rakjuk tálba az olajat, a paprikát, a sót, a borsot, és reszeljük bele a fokhagymát, majd keverjük alaposan össze.
  2. Klopfoljuk ki a húsokat, és alaposan forgassuk meg a pácban, és ha van időnk, hagyjuk benne minimum egy éjszakát a hűtőben. Ha nem tudjuk egy éjszakát pihentetni, a minimum pácidő két óra, és ez idő alatt nem szükséges hűtőbe tenni.

A köret hozzávalói:

  1. Tisztítsuk meg a kelbimbót, és mossuk meg az édesburgonyát. Az édesburgonyát szeljük nagyobb cikkekre, és rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, locsoljuk meg tetszés szerint olívaolajjal, és sózzuk meg alaposan.
  2. Rakjuk az előmelegített, 185 °C-os sütőbe, és süssük készre 40 perc alatt. Én átforgattam egyszer a burgonyacikkeket, mert szeretem, ha minden oldala jól meg van pirítva.
  3. A megtisztított kelbimbót rakjuk egy tepsibe vagy jénaiba, öntsünk alá 1 dl vizet, és sózzuk meg.
  4. Serpenyőben hevítsünk olajat, és süssük meg a bepácolt tarjaszeletek mindkét oldalát, az egész gerezd fokhagymákkal együtt, egyenként két-két perces sütési idővel számolva.
  5. Miután készen vagyunk, rakjuk a hússzeleteket a kelbimbók tetejére, és alufóliával lefedve tegyük a sütőbe. 185 °C-on 30 perc alatt süssük készre.
  6. Tálaljuk ízlés szerint az édesburgonyával és kelbimbóval. Jó étvágyat kívánok! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ezúttal az egyik kedvenc főételem receptjét osztom meg veletek. Egy igazi vagány étel, intenzív ízekkel. Imádni fogjátok! Abszolút tej-, tojás- és gluténmentes étel, így hát mindenkinek ajánlom!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek