r
Nosalty Logó

Ropogós kovászos uborka

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Dávid
Ropogós kovászos uborka
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 39 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 478 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 13 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    615 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 39 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9152.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    768 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    7384 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    3271.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    778 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    276 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    183 micro
  • β-karotin
    751 micro
  • β-crypt
    433 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    406 micro
Összesen 478 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 13 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkát megmossuk, majd egy új, tiszta konyhai szivacs dörzsikés részével finoman megsikáljuk. Tényleg csak óvatosan, hogy a héját ne dörzsöljük le!
  2. A vizet felforraljuk, majd hozzáadjuk a sót, és langyosra hűtjük, és elkeverjük benne a szódabikarbónát és az ecetet.
  3. Az üveg aljába beletesszük a kapor felét, és elkezdjük sorba ráhalmozni az uborkát. Ha ezzel megvagyunk, akkor beledobáljuk a fűszereket: koriandermag, mustármag, bors és a megpucolt fokhagymák.
  4. Felöntjük az egészet a vízzel, a tetejére tesszük a maradék kaprot és a kenyeret, majd kistányérral vagy fedővel betakarjuk, és félárnyékos helyre tesszük.
  5. 2-3 nap (időjárástól függően) elég neki, de a legegyszerűbb, ha megkóstoljuk! Ha késznek ítéljük, akkor leszűrjük a levét, és mehet egy edénybe a hűtőbe.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 56
  • Össznézettség: 219602
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 30.

Receptkategóriák

Tavaly próbálkoztam a burgonyás változattal, nekem nem jött be, mert nem lett meg az az igazi kovászos uborka íz. Idén átnyálaztam a "szakirodalmat", mindenféle receptet és jó tanácsot elolvastam, és a végén ízletes, ropogós savanyúságot lett a jutalmam! Ha tudunk szerzeni, akkor egy-két szőlő, illetve meggyfalevél kerüljön pluszban az aljára, na meg kevés reszelt torma. Pesti gyerek révén, nekem ez nem sikerült. Ez a mennyiség kb. egy 3 literes üveghez elég.

Hozzászólások

márti1218

Miért kell bele a szódabikarbóna? Üdv: Márti

Dávid

Mert jobban megmarad az uborka szép zöld színe és ropogósabb is lesz t?le. Dávid

CukkiNiki

Kedves Dávid! Furcsa nekem bele az ecet... az az én olvasatomban már nem koviubi, a szódabikarbóna ízétól pedig rosszul vagyok ( sajnos), bár ahány ház annyi recept. Az én uborkám is roppanós : az uborkák végét levágom aztán mindkét felét keresztbe be, így jobban átjárja a lé. Korábban én is krumpliztam,de kiderült hogy szükségtelen:, ha forró sós vizzel ötöd nyakon, mikor elteszed, roppanós marad. Nekem ezeken túl csak jó sok fokhagyma és kapor kerül bele, illetve ha paprikás kedvemben vagyok, 1 kis chili ( ha er?set szeretenék).

Törölt felhasználó

Kedves Dávid! Idén két alkalommal készítettem kovászos ubit , de sajnos nem sikerült(nem a Te recepteddel csináltam). A közepe üreges lett és a színe nagyon megvilágosodott.Nálunk az erkély déli fekvés? és folyamatosan t?zi a nap. három nap elteltével már mindig kivilágosodott a színe Köszön?m a válaszod bibe77

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek