r
Nosalty Logó

Hagymás sült paprika Erdélyből

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Audrey
Hagymás sült paprika Erdélyből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 727 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    289 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    385 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    5079 micro
  • β-crypt
    1447 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 181 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    718 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1156.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1949 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1541 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    451 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    585 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    20315 micro
  • β-crypt
    5786 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1857 micro
Összesen 727 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1294 micro
  • β-crypt
    369 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha nincs lehetőségünk grillezni a paprikákat (ahogy nekem sem), akkor sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük őket, és addig süssük 200 fokon, amíg megpuhulnak és megfeketednek.
  2. Közben készítsük el a szószt: aprítóban vagy botmixerrel pépesítsük az összetevőket, kóstolás után ízlés szerint sózzuk.
  3. Ekkor tegyük egy tálba, amit szorosan fedjük le, és hagyjuk így pihenni 20-30 percig.
  4. Ezután könnyedén le fogjuk tudni húzni a héjukat, a végeket csippentsük vagy vágjuk le. Rendezzük őket egy tálra vagy tányérra, és kenjük meg a szósszal. Azonnal fogyaszthatjuk is.
  5. Grill húsok, sült kolbász, fasírt mellé nagyszerű kiegészítő.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4840
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 24.

Receptkategóriák

Erdélyben kínálták ezt a nagyon finom sült paprikát miccs mellé. Nagyon ízlett, és a kedves néni nagyjából el is mesélte, hogy hogyan készíti. A mennyiségeket végül én kísérleteztem ki, illetve módosítottam az összetevőket olívaolajra és fehérborecetre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk