r
Nosalty Logó

Ropogós csirke vajas sárgarépával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Damilli
Ropogós csirke vajas sárgarépával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A csirkéhez

A sárgarépához

Összesen 880 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A csirkéhez

A sárgarépához

Összesen 3519 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A csirkéhez

A sárgarépához

Összesen 137 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1348.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    243 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    615 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4446 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    406 micro
Összesen 880 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    190.7 g

Zsír

  • Összesen
    251.1 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5394.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1915 mg
  • Nátrium
    2351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    971.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2460 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    669 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17786 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1623 micro
Összesen 3519 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    292 micro
  • β-karotin
    699 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A sárgarépához

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A combfiléket besózzuk, megborsozzuk, és bekenjük a majonézzel.
  2. A zsemlekockákat egy tálba kiszórjuk, hozzáadjuk a sajtot, a zöldfűszereket, és összekeverjük.
  3. A combfiléket beleforgatjuk a zsemlekockákba,ha szükséges, kézzel nyomkodjuk rá a húsra.
  4. A combokat egy alufóliával bélelt tepsibe helyezzük, és megsütjük.
  5. Ha elkészül, tegyünk rá kis vajdarabkákat.
  6. A sárgarépát megpucoljuk, vékony karikákra szeleteljük. 1-2 percig forró vízben főzzük.
  7. Lecsepegtetjük, és egy evőkanálnyi megolvasztott vajon pár percig pároljuk.
  8. Sóval, egy kis cukorral, zöldfűszerrel ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9717
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 22.

Ajánló

Krumplipüré illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós csirke vajas sárgarépával
Damilli 39 recept

A ropogós zsemlemorzsa nagyon jól beszívja magába a finom csirkehús levét. Az íze a rántott húsra emlékeztet, ám sokkal egészségesebb, mert szinte zsiradék nélkül készül.

Hozzávalók

A csirkéhez

A sárgarépához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...