r
Nosalty Logó

Sóban sült csirke Hossó Anitától

NS
Sóban sült csirke Hossó Anitától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

501
Kalória
39g
Fehérje
6.7g
Szénhidrát
34.9g
Zsír
160g
Víz
153g
Koleszterin
1g
Élelmi rost
436.7mg
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 501 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2005 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97572.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    97041 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    160 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 501 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.9 g

Zsír

  • Összesen
    139.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390288.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1300 mg
  • Nátrium
    388164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    639.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 2005 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16481.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    16392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított csirke hasüregébe félfejnyi, pucolt fokhagymagerezdeket, limecikkeket, rozmaring ágat teszünk, és kívül-belül bekenjük egy kevés olívaolajjal.
  2. A tengeri sót a maradék fokhagymagerezdekkel (pucolva, egészben), rozmaringgal, római köménnyel összekeverjük, majd egy nagyobb tepsi aljára szórjuk a sót, ráfektetjük a csirkét. A csirkét is bevonjuk sóval, kb. 1 cm vastag legyen a kéreg.
  3. Olívaolajos vízzel spricceljük meg, majd előmelegített sütőben kb. 1,5 óra alatt süssük készre (függ attól, hogy milyen nagy volt a csirkénk).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Évekkel ezelőtt egy kolléganőmtől hallottam erről a sütési módról. Először nagyon izgultam, hogy milyen lesz a csirke, talán majd az elfogyasztható mércét sem fogja megütni, de a félelmeim alaptalanok voltak. Mindenkit csak biztatni tudok, nem kell megijedni, mert a tömérdek sótól az étel nem lesz sós, viszont megőrzi szaftosságát. Most különböző fűszerekkel megspékelve sütöttem meg, ettől még csak jobb lett a végeredmény!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...