Nosalty Logó

Sóban sült csirke Hossó Anitától

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sóban sült csirke Hossó Anitától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 501 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2005 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 84 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97572.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    97041 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    160 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 501 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.9 g

Zsír

  • Összesen
    139.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390288.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1300 mg
  • Nátrium
    388164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    639.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 2005 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16481.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    16392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 84 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított csirke hasüregébe félfejnyi, pucolt fokhagymagerezdeket, limecikkeket, rozmaring ágat teszünk, és kívül-belül bekenjük egy kevés olívaolajjal.
  2. A tengeri sót a maradék fokhagymagerezdekkel (pucolva, egészben), rozmaringgal, római köménnyel összekeverjük, majd egy nagyobb tepsi aljára szórjuk a sót, ráfektetjük a csirkét. A csirkét is bevonjuk sóval, kb. 1 cm vastag legyen a kéreg.
  3. Olívaolajos vízzel spricceljük meg, majd előmelegített sütőben kb. 1,5 óra alatt süssük készre (függ attól, hogy milyen nagy volt a csirkénk).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 12960
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Évekkel ezelőtt egy kolléganőmtől hallottam erről a sütési módról. Először nagyon izgultam, hogy milyen lesz a csirke, talán majd az elfogyasztható mércét sem fogja megütni, de a félelmeim alaptalanok voltak. Mindenkit csak biztatni tudok, nem kell megijedni, mert a tömérdek sótól az étel nem lesz sós, viszont megőrzi szaftosságát. Most különböző fűszerekkel megspékelve sütöttem meg, ettől még csak jobb lett a végeredmény!

Hozzászólások

ZsuzsikaDrága

Jól néz ki! Kipróbázzuk

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen! Remélem, ízleni fog! Üdv: anita

Zoli

Kedves Anita ! A són, vagy sóban sütés az egyik legrégebbi szakács fogás. Nem szoktam sóval beborítani a húst, csak a süt?edényt borítom be összefügg? sóréteggel. Erre teszem a húst és leborítom alufóliával. Így párolódik a hús a saját g?zében, ami a só párolgása miatt eleve sós. Ezért nem is kell a húst sózni , csak f?szerezni. A sütési id? kétharmadának eltelte után a fóliát leveszem és szépen megpirítom a húst. Próbáld ki ! Zoli

Törölt felhasználó

Kedves Zoli! Köszönöm szépen, hogy megosztottad velem a tapasztalataidat! Igazából régebben én is csak a tepsi aljára szórtam sót, és a csirkére nem tettem sókérget. Most így próbáltam ki, ahogyan a leírásban olvasható, hogy kicsit újítsak. Az biztos, hogy nagyon jól "kitalálták" ezt évszázadokkal ezel?tt, számomra nagyon szimpatikus sütési mód. További szép napot kívánok! Anita

Éva-Anyóca

Guszta, mentettem, köszi! :-O

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen! Nem elhanyagolható szempont, hogy nem sok gond van vele, csak el? kell készíteni, és nyugisan "elvan" a süt?ben. Üdv: Anita

Éva-Anyóca

Kedves HossoAni! Tudod a csirke már eleve nyert ügy, az ízesítése is, az hogy egyben só alatt, és nem kell vele sokat parázni, na az sem utolsó szempont, biztos elkészítem,- nem mindig vagyok én sem annyira oda a macerás, pepecsel?s kajákért.:-O Éva-Anyóca

inf3rno

A sóval mi történik sütés után? Fel lehet használni újra, vagy ki kell dobni? Csak a "tisztítatlan tengeri só", vagy a sima asztali só is jó hozzá? Azért elég drága módszer, ha több kiló tengeri sót kell venni, aztán utána el lehet dobni...

Törölt felhasználó

Kedves inf3rno! Sütöttem már sima asztalii sóval , azzal is m?ködik természetesen. A sóágyra kifolyik a pecsenyelé, így azt a részét biztosan nem ajánlatos felhasználni. Azért nem egy olyan vészes kiadás 1-1,5 kg sima sót felhasználni, nem több kilónyi mennyiségr?l van szó. A csirkén kívül a többi hozzávaló nem olyan vészes anyagilag. Remélem, tudtam segíteni. Ha még szükséged van bármilyen információra, állok rendelkezésedre. Üdv: Anita

inf3rno

Kedves Ani! Kösznöm a választ, arra gondoltam, hogy süt?zacskó és só kombinációja talán még jobb lenne, mert a só gondolom azért kell, hogy egyenletesebben süljön a hús. De javíts ki, ha tévedek!

KisCsaj

Épp a süt?ben ez a finomság, legalább harmadjára készítem. Minden alkalommal odáig volt érte az egész család, szuper recept, köszönjük :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.