Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizskoch Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Rizskoch Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Rizskoch Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rizskoch a tejberizs továbbfejlesztett változata, nem lehet nem szeretni, vagy megunni! :) Egy igazi klasszikus édesség, amit sokan az iskolai menzákról ismernek. Házi baracklekvárral az igazi.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tipp: Lehet egy tartalmas leves után második fogás, de akár desszertként is kínálhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst megmossuk, majd a tejben feltesszük főni, egy csipet sót hozzáadva. Megkeverjük, és kis lángon felforraljuk, vigyázzunk, hogy ki ne fusson a tej. Ha felforrt, akkor takarék lángon, fedő alatt főzzük kb. 20-30 percig. Kétszer-háromszor elég megkeverni.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a vajat. Alaposan kikeverjük, a citromhéjat is beledolgozzuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  3. A langyosra hűlt rizshez hozzáöntjük a tojássárgás krémet és az előre beáztatott mazsolát is. Ezután óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot, majd egy sütőtálba vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, tetejét elsimítjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz. (Ez nekem kb. 30 perc volt.)
  4. Tálalás előtt kb. 15 percig pihentetjük. Tetejét meghintjük porcukorral, és kockákra vagy szeletekre vágva kínáljuk. (Szerintem langyosan a legfinomabb.) Egy házi sárgabarack vagy egyéb savanykás dzsem/lekvár illik hozzá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 9 535
elküldve: 1
receptkönyvben: 95
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rizsfelfújt, citromos rizskoch

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

885
tej 1 l
rizs 25 dkg
cukor 5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
tojás 2 db
vaj 15 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 10 dkg
porcukor 4 ek
sárgabaracklekvár 4 ek