Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás rizsfelfújt

Karamellás rizsfelfújt
Karamellás rizsfelfújt
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvenc szakácskönyvemből való ez a recept. Kicsit átalakítottam, ugyanis az eredeti nem karamellás. Nagyon fincsi:)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát áztassuk be a rumba.
  2. A cukor felét karamellizáljuk meg egy edényben, majd öntsük fel a tejjel. Ha feloldódott a karamellizált cukor a tejben, adjuk hozzá a megmosott rizst, és állandó kevergetés mellett főzzük puhára.
  3. A tojássárgát keverjük habosra a maradék cukorral, vaníliás cukorral. A kihűlt rizst és a mazsolát keverjük hozzá.
  4. Verjünk a tojásfehérjékből kemény habot, majd forgassuk bele a masszába.
  5. Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal, majd simítsuk bele a masszát.
  6. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 996
elküldve: 0
receptkönyvben: 74
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

csiganyuci

Mióta szakács: 2012.07.29.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rizskók, karamellás rizskoch, rizsfelfújt karamellásan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

883
rizs 190 g
tej 8 dl
mazsola 10 dkg
rum 0.5 dl
tojás 3 db
barna cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 1 ek