Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejmentes rizskoch

Tejmentes rizskoch
Tejmentes rizskoch
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem fogyasztunk tejterméket, ezért készítem így.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kókusztejet feltesszük melegedni, beletesszük az erythritolt, a sót, a vaníliás cukrot és a kókuszzsírt. Amikor felforrt, beletesszük a megmosott rizst, és puhára főzzük.
  2. Ezután hagyjuk fedő alatt állni kb. egy órát, míg kihűl.
  3. Ekkor a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját elkeverjük a főtt rizzsel, és belekeverjük a kandírozott citromhéjat.
  4. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és beleforgatjuk ezt is a rizsbe.
  5. Egy szilikonos tepsibe öntjük a masszát, vagy ha ez nincs, akkor egy tepsit kikenünk kevés kókuszolajjal. 180 fokon addig sütjük, amíg aranybarna lesz a teteje.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 2 039
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

b._katka

Mióta szakács: 2013.09.16.
19 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rizskók

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

525
rizs 100 g
erythritol 100 g
kókusztej 600 ml
vaníliás cukor 2 csomag
1 csipet
kókuszzsír 1 ek
kandírozott citromhéj 2 ek
tojás 4 db