r
Nosalty Logó

Rizsfelfújt bulgurból

Katrin
Rizsfelfújt bulgurból
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

397
Kalória
9.3g
Fehérje
69.3g
Szénhidrát
10.8g
Zsír
160.8g
Víz
84.7g
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
32.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 397 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2377 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    160.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 397 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2918.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    1335 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    416 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    964.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    625 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    597 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1113 micro
Összesen 2377 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

  1. A tejport langyos vízzel összekeverjük, majd ha csomómentes lett, akkor felrakjuk a tűzhelyre, s melegítjük még. Közben a 2 csomag (1 doboz) bulgurt kibontjuk, szűrőn jól átmossuk, majd beleszórjuk a tejbe. Szórunk bele még aszalt szilvát, a kristálycukor felét, s gyakran kevergetjük. Amikor már felforrt, akkor lerakjuk takarékra, rárakjuk a fedőt. Néha azért megkeverjük, nehogy leégjen.
  2. Ha már megpuhult a bulgur, akkor elzárjuk alatta a gázt, levesszük róla a fedőt, s megvárjuk, hogy langyosra hűljön. (Kb. 30 percig kell főzni takarék lángon.) Közben a vajat kicsit felmelegítjük, a 2 db tojássárgájához keverjük, rászórjuk a maradék cukrot, a citrom reszelt héját és a fél citrom levét.
  3. A tojásfehérjét a pici sóval keményre felverjük, s a vajas keverékhez adjuk. Majd ezt az egészet a bulgurhoz keverjük.
  4. Egy kb. 35x20 cm-es jénait kikenünk étolajjal, s beleöntjük a bulguros masszát. 180 C-fokos előmelegített sütőbe rakjuk a jénait kb. 40 percre. Félidőben kivesszük, s átfordítjuk a jénait, a belső oldala legyen kívül, hogy egyformán átsüljön.
  5. Utána elzárjuk a gázt, s kivesszük a jénait. Felkockázzuk a rizsfelfújtat, s tálalhatjuk.
  6. Lekvárral és porcukorral tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x20

Nagyon finom a rizsfelfújt desszertnek, de bulgurral sokkal egészségesebb!

További receptek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.