r
Nosalty Logó

Tálbafőtt szikkadt kalácsból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Tálbafőtt szikkadt kalácsból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 660 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2638 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 203 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    905.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 660 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    86.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    870 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3623.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1054 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    782 mg
  • Nátrium
    1471 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376.7 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    535 micro
  • Kolin:
    699 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1119 micro
Összesen 2638 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 203 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal. A kalácsot feldaraboljuk, és kibéleljük a tálat.
  2. 2 egész tojást és2 sárgáját3 ek cukorral felverünk, hozzáadjuk a tejet és a citromhéjat, meglocsoljuk a kalácsot, majd a lekvár egy részét rárakjuk.
  3. Újabb kalács és lekvár réteg következik, újabb locsolás, amíg elfogynak a hozzávalók. Előmelegített sütőbe tesszük.
  4. A 2 tojás fehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk, 10 perc múlva rásimítjuk az elősütött masszára, a lángot mérsékeljük, és még 15-20 percig sütjük. Langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 11900
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tálbafőtt szikkadt kalácsból
Csiki Piroska 229 recept

Felhasználhatjuk nemcsak a sima kalácsot, de a diós-mákos bejglit és a maradék piskóta tésztát is. Aki szereti, mazsolát is tehet bele. Ha van maradék tojásfehérjénk, tehetünk még a tejes masszába, mert attól lesz finom kocsonyás.

Hozzászólások (5)

Fahéj

Kedves Piroska! Akkor mostmár tudom, mit kezdjek a megmaradt és k?vé száradt piskótalapommal! :) Köszi az ötletet. Nagyon guszta! Üdv: Éva

Csiki Piroska

Bocsi, az el?bb elfelejtettem megnyomni a válasz gombot.

Csiki Piroska

Kedves Fahéj! Tetszett a Storyd a krumpli f?zelekkel. Én is gondolkoztam, hogy ilyen egyszer? receptet feltehetek-e, de arra jó, hogy eszünkbe juttasa, amir?l megfeletkeztünk. Üdv. Piroska

Fahéj

Igen, pedig ezek az ételek sem elhanyagolhatók. Az els? sikerélményeim a konyhában bizony ilyen ételekhez köt?dnek, és f?zöm is azóta ?ket rendszeresen, mert finomak, könny? elkészíteni és nem utolsósorban olcsók. :)

Csiki Piroska

.

ercsibaba

Kedves Piroska! Volt itthon szikkadt kalács, sajnáltam kidobni. Rákerestem a Nosalty-n, mit lehetne kezdeni vele. Ez a recept is az ajánlatok közt volt. Elkészítettük a 7 éves lányommal. Nagyon finom lett. Köszönöm a segítséget! Látom, még sok finomságot tettél fel,többet is kipróbálnék.Üdvözlettel:Erika

Csiki Piroska

Kedves Erika! Örülök, hogy hasznodra volt a receptem. Egyszer? és elrontani sem lehet. Üdvözlettel: Piroska

Törölt felhasználó

Kedves Piroska! Nagyon szeretem a receptjeidet, s?t, alig várom már, hogy újabbat tegyél fel! Többet el is készítettem, mindig nagy sikerem volt vele! Köszönöm szépen! Üdv: Szilva

Csiki Piroska

Kedves Szilva! Nagyon szépen köszönöm. Örülök, ha használhatók a receptjeim. Köszönöm a visszajelzést. Üdvözlettel: Piroska.

Törölt felhasználó

Kedves Szilvi, én új vagyok, és nem tudom, hogy tudok saját receptet feltenni. Ha tudsz segíteni, megköszönöm. gigi51

Csiki Piroska

Kedves Gigi! Bár Szilvit kérdezted, de megpróbálok én válaszolni,mivel az én oldalamon vagy, nekem jött az értesítés. A NoSalty jobb fels? sarkában rákattintasz a Saját oldalamra, kinyílik egy új ablak, itt kattintasz a Beküldésre, egy újabb ablak nyílik, tovább végig ezen az oldalon dolgozol, a csillaggal jelölt részeket kötelez? kitölteni. A képfeltöltésnél el?ször tallózol, miután kiválasztottad a képet katt. a Feltöltésre, 2 kép jelenik meg, amib?l az egyik elt?nik a beküldéskor. Mikor mindent kitöltöttél, a lap alján újabb kattintás a Mentésre. Vársz egy keveset amíg megjelenik a beküldött recepted. A saját oldaladon a recept után azt írja, hogy várakozik, majd feldolgozva, id?zítve. Ekkor, ha bemész a receptedhez felül írja, hogy mikor fog megjelenni. Kb. 4-5 nap múlva jelenik meg a recepted a 10 legújabb között, majd a 100 friss recept között. De err?l értesítést küldenek a címedre. Ha valamit nem értesz nyugodtan kérdezzél. Piroska Ui. Mindezt csak akkor tudod, ha már szakács vagy. Vagyis, ha már kitöltötted a szakács profilt.

Marti48

Kedves Piroska, most olvasom a receptedet, mely "elsöre" nagyon megtetszett. (igy van ez a többivel is... :) ) - köszönettel eltettem es hamarosan kiprobalom. Nagyon jo ötletet adtal azzal, hogy maradek bejglit is fel lehet hasznalni - karacsonykor elöfordul ugyanis, hogy a hires "beiglimergezesben" "szenvedünk"... Szeretettel üdvözöllek; Marti

Csiki Piroska

Kedves Márti! Igen, a nagyobb ünnepek alkalmával, bizony túlzásba esünk mi háziasszonyok, de egy kis találékonysággal mindent lehet hasznosítani. Örülök, hogy hallottam Rólad. Szeretettel üdvözöllek: Piroska

Marti48

Kedves Piroska, otthon voltunk, es ha mar otthon: magyaros eteleket föztünk, melyek javat mar feltettem az oldalamra, ezert nem jelentkeztem. Remelem, hogy a nyarad kellemesen telik! Otthon remes höseg tombolt, itt kicsit hüvösebb van, ami igen kellemetes! Szeptember közepe tajan megyünk vissza a honba, ahol szerintem a legszebb a koraösz! Szeretettel gondolok Rad: Marti

Csiki Piroska

Kedves Márti! Valóban nagy volt a meleg, két nap óta enyhült a h?ség. Most egész kellemes. A nyaram állandó tevékenységben telt. Az unokák és az id?s anyósom között ingázom. Nem voltunk nyaralni sehol (már évek óta nem lehet egyedül hagyni ). Puszi: Piroska

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek