Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tálbafőtt szikkadt kalácsból

Tálbafőtt szikkadt kalácsból
Tálbafőtt szikkadt kalácsból
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Felhasználhatjuk nemcsak a sima kalácsot, de a diós-mákos bejglit és a maradék piskóta tésztát is. Aki szereti, mazsolát is tehet bele. Ha van maradék tojásfehérjénk, tehetünk még a tejes masszába, mert attól lesz finom kocsonyás.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal. A kalácsot feldaraboljuk, és kibéleljük a tálat.
  2. 2 egész tojást és 2 sárgáját  3 ek cukorral felverünk, hozzáadjuk a tejet és a citromhéjat, meglocsoljuk a kalácsot, majd a lekvár egy részét rárakjuk.
  3. Újabb kalács és lekvár réteg következik, újabb locsolás,  amíg elfogynak a hozzávalók. Előmelegített sütőbe tesszük.
  4. A 2 tojás fehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk, 10 perc múlva rásimítjuk az elősütött masszára, a lángot mérsékeljük, és még 15-20 percig sütjük. Langyosan tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 374
elküldve: 4
receptkönyvben: 138
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
223 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Kalácsos felfújt, Felfújt szikkadt kalácsból, Édes kalácsos felfújt

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2014-08-18 17:48

Kedves Piroska, most olvasom a receptedet, mely "elsöre" nagyon megtetszett. (igy van ez a többivel is... :) ) - köszönettel eltettem es hamarosan kiprobalom. Nagyon jo ötletet adtal azzal, hogy maradek bejglit is fel lehet hasznalni - karacsonykor elöfordul ugyanis, hogy a hires "beiglimergezesben" "szenvedünk"...

Szeretettel üdvözöllek; Marti

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2014-08-18 18:43

Kedves Márti! Igen, a nagyobb ünnepek alkalmával, bizony túlzásba esünk mi háziasszonyok, de egy kis találékonysággal mindent lehet hasznosítani. Örülök, hogy hallottam Rólad. Szeretettel üdvözöllek: Piroska

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2014-08-19 15:24

Kedves Piroska, otthon voltunk, es ha mar otthon: magyaros eteleket föztünk, melyek javat mar feltettem az oldalamra, ezert nem jelentkeztem. Remelem, hogy a nyarad kellemesen telik! Otthon remes höseg tombolt, itt kicsit hüvösebb van, ami igen kellemetes! Szeptember közepe tajan megyünk vissza a honba, ahol szerintem a legszebb a koraösz!

Szeretettel gondolok Rad: Marti

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2014-08-19 19:54

Kedves Márti! Valóban nagy volt a meleg, két nap óta enyhült a hőség. Most egész kellemes. A nyaram állandó tevékenységben telt. Az unokák és az idős anyósom között ingázom. Nem voltunk nyaralni sehol (már évek óta nem lehet egyedül hagyni ).
Puszi: Piroska

Fahéjas Szilva
Fahéjas Szilva Fri, 2012-08-17 12:56

Kedves Piroska!
Nagyon szeretem a receptjeidet, sőt, alig várom már, hogy újabbat tegyél fel! Többet el is készítettem, mindig nagy sikerem volt vele! Köszönöm szépen! Üdv: Szilva

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2012-08-17 13:11

Kedves Szilva!
Nagyon szépen köszönöm. Örülök, ha használhatók a receptjeim. Köszönöm a visszajelzést. Üdvözlettel: Piroska.

gigi51
gigi51 / gigi51 Fri, 2012-08-17 18:46

Kedves Szilvi,
én új vagyok, és nem tudom, hogy tudok saját receptet feltenni. Ha tudsz segíteni, megköszönöm.
gigi51

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2012-08-17 19:49

Kedves Gigi!
Bár Szilvit kérdezted, de megpróbálok én válaszolni,mivel az én oldalamon vagy, nekem jött az értesítés. A NoSalty jobb felső sarkában rákattintasz a Saját oldalamra, kinyílik egy új ablak, itt kattintasz a Beküldésre, egy újabb ablak nyílik, tovább végig ezen az oldalon dolgozol, a csillaggal jelölt részeket kötelező kitölteni. A képfeltöltésnél először tallózol, miután kiválasztottad a képet katt. a Feltöltésre, 2 kép jelenik meg, amiből az egyik eltűnik a beküldéskor. Mikor mindent kitöltöttél, a lap alján újabb kattintás a Mentésre. Vársz egy keveset amíg megjelenik a beküldött recepted. A saját oldaladon a recept után azt írja, hogy várakozik, majd feldolgozva, időzítve. Ekkor, ha bemész a receptedhez felül írja, hogy mikor fog megjelenni. Kb. 4-5 nap múlva jelenik meg a recepted a 10 legújabb között, majd a 100 friss recept között. De erről értesítést küldenek a címedre. Ha valamit nem értesz nyugodtan kérdezzél. Piroska
Ui. Mindezt csak akkor tudod, ha már szakács vagy. Vagyis, ha már kitöltötted a szakács profilt.

ercsibaba
ercsibaba Tue, 2012-07-31 21:21

Kedves Piroska!
Volt itthon szikkadt kalács, sajnáltam kidobni. Rákerestem a Nosalty-n, mit lehetne kezdeni vele. Ez a recept is az ajánlatok közt volt. Elkészítettük a 7 éves lányommal. Nagyon finom lett. Köszönöm a segítséget! Látom, még sok finomságot tettél fel,többet is kipróbálnék.Üdvözlettel:Erika

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Wed, 2012-08-01 07:42

Kedves Erika!
Örülök, hogy hasznodra volt a receptem. Egyszerű és elrontani sem lehet. Üdvözlettel: Piroska

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2012-01-08 20:46

Kedves Fahéj!
Tetszett a Storyd a krumpli főzelekkel. Én is gondolkoztam, hogy ilyen egyszerű receptet feltehetek-e, de arra jó, hogy eszünkbe juttasa, amiről megfeletkeztünk. Üdv. Piroska

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2012-01-09 14:54

Igen, pedig ezek az ételek sem elhanyagolhatók. Az első sikerélményeim a konyhában bizony ilyen ételekhez kötődnek, és főzöm is azóta őket rendszeresen, mert finomak, könnyű elkészíteni és nem utolsósorban olcsók. :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2012-01-08 20:33

Kedves Piroska!
Akkor mostmár tudom, mit kezdjek a megmaradt és kővé száradt piskótalapommal! :) Köszi az ötletet. Nagyon guszta!
Üdv: Éva

660
kalács 40 dkg
tojás 4 db
cukor 6 ek
lekvár/ dzsem 10 dkg
tej 5 dl
vanília 0 ízlés szerint
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 1 ek