Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizses almasaláta

Rizses almasaláta
Rizses almasaláta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű reggeli- vagy vacsorasaláta. Akár magában, de péksüteménnyel vagy pirítóssal is nagyon szerethető.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Maradék rizsköret felhasználására kiválóan alkalmas. Ha viszont direkt ehhez főzünk rizst, akkor 1/4-1/3 bögrényit kell megfőznünk hozzá.
Aki nem kedveli a curry ízét, hagyja ki belőle.
Füstölt sajt híján akár csak sima sajttal is elkészíthető, de füstölttel összehasonlíthatatlanul finomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kefírt salátástálba öntjük, hozzákeverjük az összes fűszert és a sót, a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, majd az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  2. A liliahagymákat pici kockákra vágjuk, kevés sóval összekeverjük, és 10 percig állni hagyjuk.
  3. Azalatt az almákat felkockázzuk, s ha szép egészséges a héjuk, akkor most héjastól tesszük.
  4. Belekeverjük a mártásba az almakockákat, a hagymakockákat, végül a főtt rizst. Alaposan, de kíméletesen összeforgatjuk az egészet.
  5. Legalább pár órára (vagy akár egy napra is) hűtőbe tessszük, hogy az ízek összeérjenek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 991
elküldve: 4
receptkönyvben: 334
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

almás-hagymás rizssaláta, rizses-hagymás almasaláta, almasaláta kefírrel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

406
rizs 1 bögre
alma 3 nagy db
lila hagyma 2 nagy db
füstölt sajt 5 dkg
kefir 4 dl
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 2 gerezd
1 kávéskanál
fehér bors 1 kk
curry por 1 kk