Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Risotto alla milanese

Risotto alla milanese
Risotto alla milanese
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olasz konyha egyik nagyon finom étele.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveskockát belefőzzük a vízbe.
  2. A hagymát apróra fölvágjuk, és az olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a rizst, pár pillanatig keverjük vele.
  3. Fölöntjük borral, kicsit hagyjuk a borral főni.
  4. Fölöntjük a folyadék felével, a sáfrányt is hozzáadjuk. Ahogy a rizs dagad, úgy adjuk folyamatosan a maradék folyadékot hozzá.
  5. Közben többször megkeverjük. Miután elfőztük a folyadékot, egy krémes állagú rizsünk kell, hogy legyen. Hozzákeverjük még a vajat és a parmezán sajtot.
  6. Jó étvágyat.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 326
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
133 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sáfrányos rizottó

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

668
rizottó rizs 200 g
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 kis fej
fehérbor 50 ml
víz 500 ml
leveskocka 1 db
sáfrány 1 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 20 g
parmezán sajt 60 g