r
Nosalty Logó

Sárgabarackos habos kocka

KisnéTimi
Sárgabarackos habos kocka
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

955
Kalória
32.9g
Fehérje
89.8g
Szénhidrát
55.2g
Zsír
336.7g
Víz
601.9g
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
52.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 955 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3818 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 177 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2784 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    1131 mg
  • Nátrium
    741 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    336.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    627 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    563 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    770 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    642 micro
Összesen 955 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.5 g

Zsír

  • Összesen
    220.7 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11136 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    2981 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    4525 mg
  • Nátrium
    2962 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    359 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1346.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2508 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    520 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    1593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3082 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2568 micro
Összesen 3818 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. 2x5 tojásból egyszerű kakaós piskótát sütünk. Amíg hűlik, addig elkészítjük a krémet.
  2. A zselatint egy kevés vízben feloldva, forráspontig melegítjük, majd félrehúzzuk a tűzről.
  3. A sárgabarack-befőttet lecsöpögtetjük.
  4. A tejszínt elkezdjük felverni a porcukorral, majd hozzáöntjük a joghurtot, és vékony sugárban belecsurgatjuk a zselatint is. Végül hozzáadjuk a befőttet is, és jól összedolgozzuk a habverővel a krémet. Nekem olyan puha volt a befőtt, hogy teljesen szétment a krémben a barack.
  5. A piskótalapra rákenjük a krém 3/4-ét, rátesszük a másik lapot, és rákenjük a maradék krémet is. Egy villa segítségével becsíkozzuk a sütemény tetejét.
  6. Célszerű egy éjszakára hűtőbe tenni, és másnap szeletelni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Tepsi mérete: 27x37

Nem nagyon megy nálunk a befőtt, pedig van néhány üveggel a spájzban. Egyszer rendeltünk az egyik cukrászdából Sissi tortát, ami sárgabarackos volt, és nagyon ízlett mindenkinek. Gondoltam, megpróbálom elkészíteni sütemény formájában. Nagyon finom lett, gyorsan elfogyott.

Nosalty stories

További receptek

Epres habroló

A leveles rolókat nemcsak karakteres sajtkrémmel, hanem ízes-friss eperhabbal is megtölthetjük. Méltatlanul alulreprezentáltak az édes rolók a sütemények világában, állítsuk őket ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...