r
Nosalty Logó

Ricottával töltött cukkinivirág

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kristyán Fanni
Ricottával töltött cukkinivirág
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1276 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 319 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    100.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3244 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    1262 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    905 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    533.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    749 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1276 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésként a cukkinivirágokat mossuk meg. Egyszerűbb, ha nem folyó vízben tesszük, hiszen úgy a virág is könnyebben sérül, ezért csak áztassuk be őket vízbe pár percre egy nagyobb edényben. Ha olyat választottunk, amin a cukkini is rajta van, akkor nagyobb odafigyeléssel mossuk őket, nehogy a virág leszakadjon a termésről.
  2. A vizes virágokat rakjuk papírra, vagy konyharuhára, hogy megszáradjanak.
  3. Fogjunk egy közepes méretű keverőtálat, és készítsük el a tölteléket, amíg a cukkinik száradnak. A ricottát, krémsajtot, kaprot, citromlevet, sót és borsot keverjük össze a tálba ízlésünk szerint. Ha szeretnénk választhatunk sima krémsajt helyett kecskesajtot, vagy fűszerezhetjük friss bazsalikommal, esetleg mentával.
  4. A nagyjából megszáradt virágok termőjét óvatosan távolítsuk el. A nagyobb virágok esetében a szirmot szétnyitva könnyedén hozzáférünk, kisebb a virágoknál azonban egyszerűbb ha rést vágunk a sziromra, hiszen innét tudjuk majd megtölteni is.
  5. A ricottás masszát tölthetjük habzsákba, de kiskanál segítségével is könnyedén megtölthetjük vele a virágokat. Nyugodtan rakhatunk bele bőségesen, de mindenképp csomagoljuk be szépen a virágokat, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.
  6. A megtöltött virágokat helyezzük egy hőálló tálba. Ha cukkini is kerül a tálba, akkor azt locsoljuk meg egy kis olívaolajjal, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával.
  7. 200 fokos előmelegített sütőben süssük a virágokat 20-25 percig, amíg szép színük nem lesz.
  8. Amint kivettük őket a sütőből, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd langyosan, parmezánnal megszórva tálaljuk. A töltelékből maradni fog, ami tökéletes mártogatós a sült cukkini mellé.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1393
  • Feltöltés dátuma: 2023. június 09.

Receptkategóriák

Ricottával töltött cukkinivirág
Kristyán Fanni 89 recept

A cukkini virágából különleges és izgalmas falatkák születnek, amik nem csak finomak, de nagyon mutatósak is. Tökéletes választás, ha egy egyszerű, de nem mindennapi előétellel akarunk előrukkolni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek