Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottás tortácskák

Ricottás tortácskák
Ricottás tortácskák
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly ősszel egyik barátnőmmel sütitanfolyamon vettünk részt, ahol négyféle sajttortát készítettünk. Szuper volt a hangulat, az alapanyagok jó minőségűek, a cukrász pedig türelmes és segítőkész. Az eredeti recepten kicsit módosítottam, ezért is merem megosztani az oldalon. Eredetileg mini tart formákban sütöttük, de én most muffin formában készítettem el anyák napjára. 

hozzávalók / 8 adag

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

ajánlat

A torták süthetők 4 mini tart formában vagy egy 20 cm-es gyümölcstorta formában is. Tipp: Mivel én régi gáztűzhelyen sütök, trükköznöm kellett, a legmagasabb fokon melegítettem elő a sütőt, kicsit mérsékeltem középen sütöttem 20 percig, de mivel a linzertésztám nagyon pirult, a legmagasabb szintre helyeztem a mini tortákat, a 30. percben a legkisebb fokra vettem a sütőt, és további 10 percig sütöttem. Kicsit a sütőben pihentettem, majd a sütőből kivéve is, később késsel, nagyon könnyen kivehető volt a muffin formából a kész tortácskák.

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A cukrot, sót, a fél citrom reszelt héját, a vanília rúd magjait egy edénybe kimérjük, majd 1 tojást felverünk, lemérjük, és a felét hozzáadjuk a tésztához.
  2. A vajat mikróban felolvasztjuk, hozzákeverjük a többi alapanyaghoz, a sütőporral elkevert lisztet pedig több részletben keverjük hozzá.
  3. A tésztát kiemeljük a munkalapra, egy-kettőt gyúrunk rajta, és folpackba csomagolva egy órán át a hűtőben pihentetjük. A tésztával a vaj miatt érdemes gyorsan dolgozni.

Hozzávalók a töltelékhez

  1. Míg pihen a tésztánk, elkészítjük a krémet. A ricottát kikeverjük a cukorral, hozzáadunk egy felvert tojást, a citrom reszelt héját, a mandulaaromát és a rumot. (Itt lehet az ízen javítani, akkor a két utóbbi alapanyag elhagyható, és fél tk amarettóval helyettesíthető.)
  2. Végül a csokicseppeket is óvatosan hozzákeverjük. A krémet is hűtőben pihentetjük, amíg a tésztára várunk.

A tortácskák összeállítása

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  2. A tésztát a pihentetés után kinyújtjuk, 8 kisebb kört szaggatunk belőle, amit előzőleg kissé kivajazott muffin formákba igazítunk.
  3. A tésztával nem olyan könnyű dolgozni, de utólag lehet javítani a széleken. Ha ezzel megvagyunk, töltsük meg a krémmel.
  4. A tésztát 40 perc alatt süssük meg, míg az alja szépen megszilárdul, a belseje kissé remegős lesz, és a teteje kicsi színt kap. Ha a szélei nagyon pirulnának, fedjük le alufóliával.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 359
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

pipőke

Mióta szakács: 2015.05.08.
40 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

ricottás minitorta, sajttorta, mini sajttorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

251
finomliszt 125 g
cukor 50 g
vaj 50 g
tojás 0.5 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
vanília 1 késhegynyi
sütőpor 0.5 tk
1 csipet
ricotta 250 g
cukor 50 g
tojás 1 db
étcsokoládé 50 g
citromhéj 0.5 citromból nyert
rum 0.5 teáskanál
mandulaaroma 3 csepp