r
Nosalty Logó

Ricottás tortácskák

NS
Ricottás tortácskák
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

A tortácskák összeállítása

244
Kalória
5.5g
Fehérje
30.7g
Szénhidrátok
11.2g
Zsír
33.6g
Víz
63g
Koleszterin
939.1mg
Rost
15.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

A tortácskák összeállítása

Összesen 244 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

A tortácskák összeállítása

Összesen 1960 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

A tortácskák összeállítása

Összesen 293 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 244 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    89.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2311.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    697 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    879 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.9 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    268.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    759 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    744 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 1960 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 293 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A cukrot, sót, a fél citrom reszelt héját, a vanília rúd magjait egy edénybe kimérjük, majd 1 tojást felverünk, lemérjük, és a felét hozzáadjuk a tésztához.
  2. A vajat mikróban felolvasztjuk, hozzákeverjük a többi alapanyaghoz, a sütőporral elkevert lisztet pedig több részletben keverjük hozzá.
  3. A tésztát kiemeljük a munkalapra, egy-kettőt gyúrunk rajta, és folpackba csomagolva egy órán át a hűtőben pihentetjük. A tésztával a vaj miatt érdemes gyorsan dolgozni.

Hozzávalók a töltelékhez

  1. Míg pihen a tésztánk, elkészítjük a krémet. A ricottát kikeverjük a cukorral, hozzáadunk egy felvert tojást, a citrom reszelt héját, a mandulaaromát és a rumot. (Itt lehet az ízen javítani, akkor a két utóbbi alapanyag elhagyható, és fél tk amarettóval helyettesíthető.)
  2. Végül a csokicseppeket is óvatosan hozzákeverjük. A krémet is hűtőben pihentetjük, amíg a tésztára várunk.

A tortácskák összeállítása

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  2. A tésztát a pihentetés után kinyújtjuk, 8 kisebb kört szaggatunk belőle, amit előzőleg kissé kivajazott muffin formákba igazítunk.
  3. A tésztával nem olyan könnyű dolgozni, de utólag lehet javítani a széleken. Ha ezzel megvagyunk, töltsük meg a krémmel.
  4. A tésztát 40 perc alatt süssük meg, míg az alja szépen megszilárdul, a belseje kissé remegős lesz, és a teteje kicsi színt kap. Ha a szélei nagyon pirulnának, fedjük le alufóliával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Tavaly ősszel egyik barátnőmmel sütitanfolyamon vettünk részt, ahol négyféle sajttortát készítettünk. Szuper volt a hangulat, az alapanyagok jó minőségűek, a cukrász pedig türelmes és segítőkész. Az eredeti recepten kicsit módosítottam, ezért is merem megosztani az oldalon. Eredetileg mini tart formákban sütöttük, de én most muffin formában készítettem el anyák napjára. 

További receptek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...