Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tartelette Tiramisù

Tartelette Tiramisù
Tartelette Tiramisù
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Délutáni capuccino tökéletes kísérője.

hozzávalók / 6 adag

A tartelette-hez

A formák előkészítéséhez

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tartelette formákat (10 cm átmérőjűeket) kikenjük vajjal és behintjük liszttel.
  2. Kanál segítségével jól összedolgozzuk a vajat és a porcukrot, majd hozzáadjuk a lisztet, az átszitált kakaóport, a kávét és a vizet.
  3. Kézzel összegyúrjuk egy nagy gombóccá, majd porcukorral hintett deszkán vékonyra nyújtjuk.
  4. Az egyik forma segítségével 6 db körlapot szaggatunk, óvatosan az előkészített formákba rakjuk, majd 10-15 percig hűtőben pihentetjük őket.
  5. Előmelegítjük a sütőt.
  6. A krémhez habosra keverjük a hozzávalókat és egyenletesen megtöltjük vele a tartelette-eket.
  7. Rácsra helyezzük őket és 10-15 percre betesszük a sütőbe.
  8. Mikor kicsit kihűltek, óvatosan megnyomjuk a formák széleit és tenyerünkbe borítjuk őket.
  9. Tálalás előtt ízlés szerint megszórjuk kakaóporral.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 567
elküldve: 1
receptkönyvben: 84
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: francia
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tiramisu tortácskák

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

295
vaj 6 dkg
porcukor 4 dkg
finomliszt 8 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
feketekávé 1.5 teáskanál
víz 1 ek
vaj 3 tk
finomliszt 2 evőkanál
mascarpone 9 dkg
tojás 1 db
cukor 2.5 dkg
amarettó 1 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek