Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottás tésztasaláta

Ricottás tésztasaláta
Ricottás tésztasaláta
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan összedobható, tulajdonképpen egy tészta főzése alatt meg is vagyunk vele, mégis finom és laktató főétel ez a saláta.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tésztafőzés: kizárólag autentikusan al dentére készítsük.
  2. Karikázzuk fel a megtisztított hagymát vékony szeletekre. A metélőhagymát és a petrezselymet aprítsuk, a megpucolt fokhagymát pedig reszeljük le. Tegyük egy mély tálba mindet, szórjuk meg oregánóval, sózzuk, és öntsük rá a fele olívaolajunkat és a borecetet is.
  3. Ezután jöhet rá a tészta.
  4. Keverjük el a ricottát a zabtejjel, és tegyük bele a mozsárban összetört zöld borsunkat és a felaprított szárított paradicsomot is. Helyezzük a tésztánkra. Közben pirítsuk meg a fenyőmagokat.
  5. Forgassuk össze a saláta alapanyagait, és szórjuk meg a már elkészült magokkal. Jöhet a maradék olívaolaj és a sajt (lehet hozzá mozzarellát is kockázni, vagy a golyókat hozzáadni, de csak sima reszelt sajttal is jól működik), és már készen is vagyunk.
  6. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 805
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
107 recept

receptjellemzők

elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: saláta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pikáns tésztasaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

556
tészta 40 dkg
fehér hagyma 1 nagy db
petrezselyem 0.5 csokor
metélőhagyma 0.5 csokor
fokhagyma 2 gerezd
szárított paradicsom 50 g
ricotta 25 dkg
zabtej 0.5 dl
zöldbors 1 kávéskanál
olívaolaj 1.5 ek
fenyőmag 25 g
sajt 10 dkg
oregánó 1 kk
fehérborecet 1 ek