r
Nosalty Logó

Ricottás-mascarponés mini epertorták

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zele Tímea
Ricottás-mascarponés mini epertorták
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 660 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3973 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 208 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    878.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 660 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.5 g

Zsír

  • Összesen
    241.1 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5270.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    992 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    698 mg
  • Foszfor
    2429 mg
  • Nátrium
    899 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323.6 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    844 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    927 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    343 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    1264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    912 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2507 micro
Összesen 3973 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 208 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha úgy érezzük, nem szeretnénk bíbelődni a tortácskákkal, nyugodtan süssünk egy nagy kör alakú tortát, a recept úgy is működik.
  2. A recept hozzávalóinak első fele a tészta alapanyaga. A 8 tojásfehérjét az egy csipet sóval és eritrittel verjük kemény habbá, majd több részletben egy spatula segítségével óvatosan, nagy mozdulatokkal adjuk hozzá a tojássárgákat.
  3. A zablisztet és a süteménylisztet keverjük össze egy tálban, és ezt is több részletben szitáljuk a tojáshabhoz, s ugyanolyan óvatosan mint az előbb, keverjük össze. Akkor lesz jó a tészta, ha szép simára sikerült összekeverni.
  4. Ezután szórjuk bele a vaníliaőrleményt (ha nincs ilyenünk otthon, akkor vaníliaaroma is megteszi) és az étcsokoládé-pasztillát is.
  5. Ha mindennel elkészültünk, akkor egy nagyobb tepsit alaposan kenjünk ki olívaolajjal (vagy vajjal), és simítsuk el benne a tésztát, majd dobjuk 180 fokra előmelegített sütőbe. Úgy 45 percig vagy tűpróbáig süssük, de arra figyeljünk, hogy ne nyitogassuk a sütőajtót. Ha elkészült, mielőtt kivennénk a tepsiből, teljesen hűtsük ki.
  6. Most következik a krém. Egy robotgéppel kezdjük el keverni a ricottát, majd adjuk hozzá a mascarponét és a görög joghurtot is. Az epreket vágjuk fel apró kockákra, és folyamatos kevergetés mellett dobjuk a krémhez. Bevallom, én a zselatinnal nem szeretek bíbelődni, így én ezen a ponton csak simán beleszórtam a többi alapanyaghoz. Ha ezeket simára elkevertük a robotgéppel, minden további alapanyagot keverjünk hozzá, s pihentessük hűtőben nagyjából 2 órát, hogy megkeményedjen.
  7. Miután minden pihent és kihűlt, vegyünk elő egy borospoharat, majd kezdjük el a tésztalapot kiszaggatni a pohárral. Ha a tésztánk vastag lett, akkor nyugodtan vágjuk ketté a lapokat. (Amennyiben szükségét érezzük, nyugodtan vegyünk elő még egy borospoharat, és keverj egy 2/1-es rozéfröccsöt!)
  8. A felesleges tésztát toljuk félre, ne dobjuk ki! Kezdődhet a torták összerakása: fogjunk egy alapot és egy habzsákot (ha nincs, akkor egy zacskón vágjunk az egyik szélén egy kisebb lyukat), és nyomjunk rá bőségesen a krémből. Ha kész, jöhet rá egy újabb lap. Ennek a tetejét vékonyabban kenjük meg a krémmel, és díszítsük eperrel, csoki-pasztillával vagy a maradék tészta morzsájával.
  9. A maradék krémet és tésztát is használjuk fel: tegyük egy üvegtálkába, és rétegezzük őket, a tetejét pedig díszítsük csokival!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2791
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ricottás-mascarponés mini epertorták
Zele Tímea 4 recept

Előszóként szeretném neked elmondani, hogy azért csinálok előszeretettel inkább mini tortákat, mert számomra fontos, hogy ne csak a számmal, hanem a szememmel is egyek és gyönyörködjek az ételben, amit a tányérokra teszek. 

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?