r
Nosalty Logó

Mascarponés piskótatallér datolyás-narancsos öntettel

NS
Mascarponés piskótatallér datolyás-narancsos öntettel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

461
Kalória
6.9g
Fehérje
66.4g
Szénhidrát
18.9g
Zsír
36.4g
Víz
68g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
48.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 461 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2766 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 461 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    113.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3545.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    2498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    398.2 g
  • Cukor
    292 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    218.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    156 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 2766 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 301 kcal

Elkészítés

  1. Összekeverjük a mascarponét, a porcukrot és a vanília aromát.
  2. Összeturmixoljuk a datolyát a narancslével, nem baj az sem, ha kicsit darabos marad.
  3. Pogácsaszaggatóval a piskótalapból kb. fél-egy centi vastag, 6-7 centi átmérőjű köröket vágunk ki.
  4. A pogácsaszaggatóba helyezünk egy piskótakarikát, nagyjából ugyanilyen vastagon megkenjük az ízesített mascarponéval, a datolyás-narancsos keverékből teszünk rá egy evőkanálnyit, befedjük egy másik piskótakarikával, majd középen lefogva az egészről lehúzzuk a pogácsaszaggatót.
  5. Tálaláskor a tetejére tehetünk még a datolyás-narancsos keverékből, de akár tejszínhabbal is lehet díszíteni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p

Én előre elkészített, kakaós bolti piskótából készítettem, de akinek az ideje és kedve engedi, természetesen házi piskótával is meg lehet csinálni. A narancs-datolya turmix ötletét Jamie Oliver egy marokkói receptjéből loptam, azóta is nagy kedvenc bármilyen piskótás sütemény mellé, főleg, ha egy gombóc vaníliafagyit is adunk hozzá tálaláskor.

Nosalty stories

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek