Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Polenta ahogy Glaser készíti

Polenta ahogy Glaser készíti
Polenta ahogy Glaser készíti
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A polentát tálalhatjuk rögtön, vagy egy tepsibe simítva, hagyjuk teljesen kihűlni, vágjuk rombuszokra, és tálalás előtt forró vajban süssük aranysárgára.

hozzávalók / 4 adag

  • 125 g kukoricaliszt
  • 500 ml szárnyas húsleves
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 rozmaring ág
  • 1 kakukkfű ág
  • 2 ek vaj
  • 40 g frissen reszelt parmezán
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A levest a rozmaringgal, kakukkfűvel és a megtisztított, félbevágott fokhagymával felfőzzük, kb. 3 percig hagyjuk főni, majd kivesszük a fűszereket.
  2. Állandó kavarás mellett beleszórjuk a lisztet a fövő levesbe. A hőmérsékletet alacsonyra állítjuk, és lefedve kb. 10 percig főzzük. Közben megkavarjuk.
  3. Hozzákavarjuk a vajat és a parmezánt.
  • költség: 100 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 742
elküldve: 5
receptkönyvben: 128
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rozmaringos polenta, kakukkfüves polenta, puliszka

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

TR
TR Sun, 2014-09-21 22:23

Végre egy polenta recept, aminek íze is van!! Köszönöm!!!!!!!!!!!