r
Nosalty Logó

Ricotta torta áfonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Ricotta torta áfonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 438 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2636 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 299 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 438 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    151.7 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1032 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1614.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.9 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1403 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1370 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    800 micro
Összesen 2636 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 299 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Robotgéppel habosra verjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a három tojássárgáját, és alaposan kikeverjük.
  2. Hozzáreszeljük a citrom héját, beletesszük a ricottát és egy csipet sót, majd elkeverjük.
  3. Egy külön tálban a három tojásfehérjét egy kiskanál cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a ricottás masszához.
  4. A lisztet elkeverjük a sütőporral és beleszitáljuk a masszába, majd elkeverjük.
  5. A tésztát kivajazott és kilisztezett formába öntjük, és a tetejét megszórjuk gyümölccsel.
  6. 180 fokra előmelegített sütőbe dugjuk, és 35-40 percig sütjük, amíg szép barna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20-22cm
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 485
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 27138
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maradt még itthon egy csomag ricotta, így mi más készülhetett volna belőle, mint süti? Végtelenül egyszerű, összekeverünk mindent, megszórjuk gyümölccsel, aztán irány a sütő. Az a legjobb benne, hogy szaftos marad a tészta, így garantáltan nem lesz fojtós.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek