Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis-zabpelyhes muffin

Ribizlis-zabpelyhes muffin
Ribizlis-zabpelyhes muffin
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy viszonylag egészséges, diétás, de ugyanakkor finom desszertet szerettem volna készíteni, így született meg a recept. Bűntudat nélkül ehető, és még laktató is! :-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a zabpehellyel, majd belekeverjük a sütőport.
  2. A tojásokat kikeverjük a cukorral és az édesítőszerrel, a citrom lereszelt héjával és levével, majd a vaníliarúd kikapart belsejével. 
  3. A tojásos keveréket hozzáadjuk a lisztes keverékhez, beletesszük az olvasztott vajat, a tejet és az egészet összedolgozzuk.
  4. Az így kapott masszába beleforgatjuk a ribizlit, majd kivajazott muffinformába (én 12 db-ost használtam) szétosztjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 604
elküldve: 7
receptkönyvben: 122
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

citromhéj

Mióta szakács: 2012.02.25.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös muffin, ribizlis muffin, diétás muffin

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pakóca
pakóca Sun, 2012-05-27 13:59

Kedves Citromhéj! Én tképpen amiatt regisztráltam, hogy leírjam, mennyire finom ez a recept! Nekünk rengeteg ribizlink terem, a fiam (meglepő módon egy gyerekhez képest) imádja. Hetente 2x meg kell sütnöm ezt a muffint. Egyszer éppen kifogyott a Graham lisztem, zabpehelyliszttel helyettesítettem (valójában a zabpelyhet magam daráltam meg), úgy is nagyon finom lett.
A recept és a leírás pontos, az eredmény garantált! Köszi szépen!

553
graham-liszt 15 dkg
zabpehely 15 dkg
sütőpor 2 tk
tojás 2 db
nádcukor 2 ek
folyékony édesítőszer 5 ml
citrom 0.5 db
vanília 1 db
tej 2 dl
vaj 10 dkg
piros ribizli 15 dkg