Nosalty Logó

Szilvás-csokis muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
hami
Szilvás-csokis muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 790 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3159 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 260 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 790 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    166.4 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    574 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1713.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    731 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    377.6 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1614 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1478 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1575 micro
  • β-crypt
    129 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 3159 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 260 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsük el a lisztes keveréket egy tálban: liszt, só, sütőpor.
  2. Egy tálban robotgéppel 1-2 perc alatt habosítsuk fel a margarint és a cukrokat. Egyenként dolgozzuk hozzá a tojásokat. Ezután apránként keverjük hozzá a lisztes keveréket és a tejet. Majd adjuk hozzá a rumaromát és a lekvárt.
  3. A szilvát vágjuk apró kockákra, és a csokoládét is aprítsuk fel.
  4. Vajazzuk és lisztezzük ki a 12-es sütőformát (vagy tegyünk bele papírpoharacskákat). Osszuk el a tésztamennyiséget 12 felé. Minden darab tetejére szórjunk szilva és csoki darabokat.
  5. Kb. 180 fokon süssük 20-25 perc alatt aranybarnára. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3199
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 03.

Ajánló

Szilvalekvárral tálalva szép látvány és nagyon finom is együtt.:)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kedves unokatestvéremtől kaptunk egy nagy üveg szilvalekvárt, ami isteni finom. A hűtőben pedig árválkodott néhány szem szilva. Tökéletes alapanyagok egy muffin elkészítéséhez!:)

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.