Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ringlószilvás muffin

Ringlószilvás muffin
Ringlószilvás muffin
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a muffin alapreceptet évekkel ezelőtt kaptam egyik kolléganőmtől. Azóta rengeteg variációt kitaláltam már vele, soha nem vallottam kudarcot. Gazdagítottam már csokidarabokkal, töltöttem pudinggal... Most vettem egy kiló ringlószilvát, gondoltam, jó lesz muffinnak.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást, tejfölt, cukrot összekeverjük kézi mixerrel, így a cukor feloldódik a folyékony hozzávalókban.
  2. Ezután beleszitáljuk a sütőporral és a csipet sóval elkevert lisztet. Jól összedolgozzuk a mixerrel vagy fakanállal.
  3. Hozzákeverjük az olajat is, végül beleforgatjuk a darabokra vágott, fahéjas cukorba forgatott szilvát.
  4. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon tűpróbáig sütjük. (kb. 20 perc)
  5. Ha nincs muffinsütő, őzgerinc formában is meg lehet próbálni, ebben az esetben a tetejére érdemes sütőpapírt tenni, hogy átsüljön a közepe, a teteje meg ne égjen meg. Így jelentősen megnőhet a sütési idő.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 617
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

emóció

Mióta szakács: 2014.06.05.
13 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: muffin
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvás muffin, poharas muffin

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1040
tojás 2 db
tejföl 3.5 dl
cukor 2 bögre
finomliszt 4 bögre
sütőpor 1 csomag
1 csipet
cukor 2 ek
fahéj 2 teáskanál
napraforgó olaj 1.5 dl
ringlószilva 6 db