r
Nosalty Logó

Ringlószilvás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
emóció
Ringlószilvás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1042 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 6244 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 280 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    916.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.5 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 1042 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    211.8 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5499.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    1417 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    2379 mg
  • Nátrium
    1210 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1016.8 g
  • Cukor
    544 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    854.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    677 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    578 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1073 micro
  • β-crypt
    194 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    988 micro
Összesen 6244 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 280 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást, tejfölt, cukrot összekeverjük kézi mixerrel, így a cukor feloldódik a folyékony hozzávalókban.
  2. Ezután beleszitáljuk a sütőporral és a csipet sóval elkevert lisztet. Jól összedolgozzuk a mixerrel vagy fakanállal.
  3. Hozzákeverjük az olajat is, végül beleforgatjuk a darabokra vágott, fahéjas cukorba forgatott szilvát.
  4. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon tűpróbáig sütjük. (kb. 20 perc)
  5. Ha nincs muffinsütő, őzgerinc formában is meg lehet próbálni, ebben az esetben a tetejére érdemes sütőpapírt tenni, hogy átsüljön a közepe, a teteje meg ne égjen meg. Így jelentősen megnőhet a sütési idő.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 731
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ringlószilvás muffin
emóció 14 recept

Ezt a muffin alapreceptet évekkel ezelőtt kaptam egyik kolléganőmtől. Azóta rengeteg variációt kitaláltam már vele, soha nem vallottam kudarcot. Gazdagítottam már csokidarabokkal, töltöttem pudinggal... Most vettem egy kiló ringlószilvát, gondoltam, jó lesz muffinnak.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.