Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis lepény főni konyhájából

Ribizlis lepény főni konyhájából
Ribizlis lepény főni konyhájából
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Főleg a nyári időszakban gyakran sütünk kalácsot. Általában az idénygyümölcs határozza meg, hogy milyet. Most a ribizli volt terítéken, hát abból készült. Meglepve láttam, hogy ilyen még nincs itt az oldalon. Nosza elő a fényképezőgépet...

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A szórathoz

A tetejére

ajánlat

Nálunk általában szombati ebédnek készülnek az ilyen gyümölcsös lepények, egy kis zöldséglevessel vagy valamilyen savanyúlevessel. Uzsonnára szintén dézsmáljuk, és ha marad, akkor vasárnap reggelire esszük meg egy bögre kakaós tej kíséretében. Ez indokolja ezt a 2 tepsinyi mennyiséget.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztbe beletesszük a zsírt és a sót, összedolgozzuk. Ráöntjük az élesztős tejet, meg a maradék 3 decit, és kicsit lágyabb tésztát gyúrunk belőle. Akkor jó a tészta, ha elválik az edény falától. Félretesszük megkelni.
  3. Míg a tészta kel, elkészítjük a szóratot. A 12 dkg lisztet, vajat és porcukrot kézzel összegyúrjuk, és hűtőbe tesszük, hogy kemény maradjon.
  4. Mikor a tészta megkelt, kettéosztjuk, és két kizsírozott nagy tepsiben kézzel egyenletesen kinyújtjuk.
  5. A leszemezett ribizlit egyenletesen a tésztákra szórjuk, jó bőven megszórjuk kristálycukorral, mert a ribizli alapból elég savanyú. Szórunk rá fahéjat, és nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a szóratot.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 856
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

főni

Mióta szakács: 2012.07.21.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: pite
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

ribizlis pite kelt tésztából, piros ribizlis lepény, gyümölcsös lepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

580
tej 5 dl
friss élesztő 42 g
finomliszt 60 dkg
sertészsír 5 ek
2 teáskanál
cukor 1 teáskanál
finomliszt 12 dkg
porcukor 12 dkg
vaj 12 dkg
piros ribizli 80 dkg
cukor 10 dkg
fahéj 2 ek