Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis habos szelet

Ribizlis habos szelet
Ribizlis habos szelet
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ribizli bőven van, így ez lett a desszert.

hozzávalók / 6 adag

Habhoz:

  • 4 tojásfehérje
  • 30 dkg kristálycukor
  • csipetnyi só
  • 5 ek ételkeményítő
  • 10 dkg ribizli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, és szép simára keverjük.
  2. A lisztben elkeverjük a sütőport, majd a kikevert tojássárgájához keverjük, a tejet hozzáöntve szép simára keverjük.
  3. Papírral kibélelt tepsimbe simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig elősütjük.
  4. A tojásfehérjét cukorral, csipetnyi sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk az ételkeményítőt, és a megtisztított ribizlit.
  5. Elkeverjük, rásimítjuk az elősütött tésztára, visszatoljuk a sütőbe, de már csak szárítjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x27 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 560
elküldve: 2
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sült habos ribizlis süti, piros ribizlis-habos szelet, habos ribizlis kocka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!