r
Nosalty Logó

Habos meggyes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habos meggyes szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 526 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5256 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 189 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 526 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.7 g

Zsír

  • Összesen
    264.1 g
  • Telített zsírsav
    207 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4436.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    902 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    1694 mg
  • Nátrium
    1277 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    608.3 g
  • Cukor
    374 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    750.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    755 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    328 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    1231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    755 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1989 micro
Összesen 5256 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 189 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a kakós piskótalapokat: a tojások fehérjét, lassan adagolva hozzá a cukrot, kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját is egyenként belekeverjük, majd a kakaóporral átszitált lisztet, végül az olajat is belecsorgatjuk.
  3. Lazán összekeverjük, majd kétfelé vesszük a tésztát, és egy nagyobb méretű (24x37 cm-es tepsiben) készre sütjük a lapokat egyenként 15 perc alatt.
  4. Miután megsültek, félretesszük hűlni őket. Eközben elkészítjük a tölteléket.
  5. A zselatint egy kevés vízben feloldva takaréklángon forráspontig melegítjük, majd félrehúzzuk a tűzről.
  6. A tejszínhabot elkezdjük felverni a porcukorral, majd hozzáöntjük a natúr joghurtot, és belecsorgatjuk vékony sugárban a zselatint is. Megfigyelhetjük, hogyan keményedik, áll össze szépen a krémünk.
  7. Ezután belekeverjük a lecsepegtetett meggyet is.
  8. A piskótalapot visszahelyezzük abba a tepsibe, amelyben sütöttük, majd meglocsoljuk befőttlével, és rákenjük a krémet. Rátesszük a másik lapot is, amit szintén befőttlével locsolunk, rákenjük a felvert tejszínt, majd megszórjuk csokiforgáccsal vagy tortadarával.
  9. Célszerű egy éjszakára hűtőbe helyezni fogyasztás előtt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x37
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 83970
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 01.

Ajánló

Elsősorban vendégváró sütinek ajánlom. Meggyes sütiket kedvelőknek pedig kiváltképp! Más gyümölcsökkel is ki lehetne próbálni, szerintem nem lenne rossz barackkal, eperrel, málnával sem.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a sütit Nassolónál találtam, és szinte azonnal megsütöttem, annyira megtetszett. Vendégségbe vittük, és nagy tetszést aratott könnyedsége, habkönnyű mivolta miatt. Aki elkészíti annak nagyon jó étvágyat kívánok hozzá! 

Hozzászólások (20)

Hevike

Kedves Zsuska! Húúú,de jól néz ki.Gratulálok, ügyes vagy! Receptkönyvbe mentve, holnap megcsinálom!

Törölt felhasználó

Köszönöm, nagyon kedves vagy!Mindenképpen megéri kipróbálnod, mert nagyon finom!Jó étvágyat hozzá!üdv!Zsu

Törölt felhasználó

Szia Zsuska! Ez nagyon guszta! Elmentettem. De van egy kis gondom, itt Finnországban nem lehet meggybef?ttet kapni..... Csinálhatom friss meggyb?l is vajon? Kihagyható a meggylével való locsolás esetleg? Köszi el?re is válaszod!

Törölt felhasználó

Szia!Szerintem csinálhatod friss meggyb?l is nyugodtan,a bef?ttlé elhagyásával.A bef?ttlé használatával kissé ízesebb, aromásabb lesz a süti.Én még friss gyümölccsel nem próbáltam az az igazság.Esetleg megpróbálhatod a kb. 50-60 dekagramm friss meggyet porcukorral megszórni, állni hagyni amíg levet ereszt, majd ennek a lének a felhasználásával elkészíteni a süteményt.Egy kicsit a meggy is összeesik és mégsem lesz olyan nagyon savanyú a krémben.Most hirtelen ez jutott eszembe, de ha van valakinek még ötlete, várjuk a hozzászólásokat.Üdv!Zsu

Törölt felhasználó

Nagyon szép! Gratulálok nagyon ügyes vagy!

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy!Üdv!Zsuzsa

Törölt felhasználó

Szia! 26 cm tortaformára is megfelel ez az adag? F?leg krémre gondolok. köszönöm a segítséget!

Törölt felhasználó

Szia!Mivel ez az adag egy nagy tepsire van méretezve, tehát elég b?séges adag lesz bel?le,én mindenképpen felezném a krémet és a piskótát is.Ezzel a piskótakészítési eljárással, szerintem elég lesz a négy tojásos piskóta is.De ha gondolod ne hallgass rám,mivel én még így nem csináltam.A krémet viszont mindenképpen felezném a helyedben, mert az is hatalmas mennyiség.Szép napot!Zsu

Törölt felhasználó

Szia! Köszönöm a segítséget! igen, szerintem is elég a fele piskótatészta mennyiség, de most már tudom, hogy a krémé is. Férjem szülinapjára szeretném megcsinálni, gyors és finom:) Oldalát gondoltam hosszú babapiskótával körberagasztani, tetejét meg díszítve meggyel és csokival. A végeredmény majd kiderül:))

Törölt felhasználó

Ez nagyon jól hangzik ahogyan meg szeretnéd csinálni.Ha elfogadsz t?lem egy tippet, persze ha nem esznek gyerekek is bel?le én a babapiskótákat rummal ízesített meggybef?ttlébe is picit belemártanám miel?tt az oldalához tapasztanám.Jó sütögetést!Zsuzsa

Törölt felhasználó

Szia Zsuzsa! Van két csemeténk, úgyhogy rum kil?ve, de jó tipp, ez eszembe se jutott eddig, megpróbálom rumeszenciával (gondolom az nem alkoholos, csak az íze van meg). Hétvégén elkészítem, igazi meglepi lesz apának:)

Törölt felhasználó

Szia! Érdekl?dni szeretnék, hogy elkészítetted már tortaformában is ezt a finomságot? Ha nem gond megírnád, hogy a fél adag elég lett-e? Esetleg a véleményedet? Én már az eredeti formában elkészítettem, nagyon finom lett és szerintem szép is, de most szülinapra vinném. Köszönöm válaszodat!Üdv:Kata

Törölt felhasználó

Szia! Mennyi vízben kell kb. a zselatint feloldani? És mirelit meggyb?l el lehet készíteni a süteményt, ez esetben meggylé-t mivel lehet helyettesíteni vagy elhagyni?! Köszönöm! :)

Törölt felhasználó

Szia Tüncike!Én mindig annyi vízben oldom fel a zselatint amennyi éppenhogy ellepi , és hagyom egy kicsit hadd duzzadjon szívja magába a zselatint.Majd takaréklángon forrpontig hevítem, félrehúzom a t?zr?l h?lni, majd ezután öntöm bele vékony sugárban a krémbe. Szerintem mirelit meggyb?l is el lehet készíteni, csak alaposan ki kell nyomkodni a meggyet miel?tt belekevered a krémbe.A bef?ttlevet esetleg meggy íz? ivólével is meg lehetne próbálni helyettesíteni, de ha ez elmarad az sem katasztrófa.Jó sütögetést!Zsuzsa

Törölt felhasználó

Köszönöm a gyors és segít?kész válaszodat! Mindenképpen el fogom készíteni és majd jelentkezem, hogy hogy sikerült! Szép napot!

Nacuska

Szia! ajánlottam a receptet, de azt mondták, hogy a tepsibe f?leg 2 felé rettent? kevés lett volna a tészta és most ahogy nézem, tleg 12 dkg liszt, süt?por nélkül... viszont a képen nagyon szép :) úh biztosan valahogy kivitelezhet?, bár hozzászólást, h kinek hogyan sikerült nem látok

Törölt felhasználó

Szia Nacuska!Márpedig sikerült nekem is ezekkel a hozzávaló mennyiségekkel elkészítenem, hidd el nekem.Csakis kipróbált, és bevált recepteket teszek fel.S?t, ha megfigyeled, nem a szokásos módon elkészített piskótáról van szó,nagyobb mennyiség kerekedik a tésztából, ezzel az eljárással.Ha mégis kipróbálnád, jó sütögetést kívánok neked!!!Üdv!Zsu

Törölt felhasználó

Kedves Zsuska! Mindenki nézegeti a receptedet, de nem ír senki végeredményt. Bevallom els? látásra megtetszett a süti. Nem vagyok egy konyhatündér, de ez az els? piskotás süti amelyik igazán sikerült. Köszi

Törölt felhasználó

Kedves nosalty!Köszönöm szépen, nagyon megtisztel?!! Kedves cuclimuclik!Nagyon örülök, hogy megtetszett a recept, elkészítetted, és nektek is bejött!!További jó sütögetést!!Üdv!Zsu

aantee

Finom ez a süti és nagyon jól is néz ki. Nekem 40X23-as tepsiben elég lett volna 4 nagyobb tojás egy lapra (a biztonság kedvéért 5-tel csináltam, de felesleges volt). Spórolni akartam, úgyhogy a krémet a h?t?ben "porosodó" erdei gyümölcsös joghurtból készítettem és fehér piskótát sütöttem, hogy a fels? lapot keksszel tudjam helyettesíteni. Az eredeti verzió valószín?leg ízgazdagabb, de így is elfogyott és nagyon magas volt, ez nekem külön élményt jelentett, hogy ilyen szép és szeletelhet?. Habmesterrel készült, ezentúl gyakrabban fogom használni. Lehet, hogy nagyon EEEEgészséges ;-), de mutatósnak is mutatós a bel?le készült krém.

Törölt felhasználó

Nagyon-nagyon finom, és betartva minden leírt "szabályt" nagyon jól sikerült! Ajánlom mindekinek!

Törölt felhasználó

Nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszésetek!!További jó sütögetést kívánok!Üdv!Zsu

Törölt felhasználó

Kedves Zsuska! Isteni ez a süti, igaz én tortának készítettem el már másodszor, el?ször a recept szerint meggyel most pedig eperrel. Nyalakodtam közben és nagyon finom eperrel is!:) Köszönöm ez a szuper receptet! Ildikó

Törölt felhasználó

Nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszésetek!!Nálunk is nagy kedvencnek számít.Köszi a tippet, én is kipróbálom eperrel.További jó sütögetést!!!Zsuzsa

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! Nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszésed,szerintem is nagyon jó kis süti!Nagyon szívesen, én örülök, hogy megoszthattam veletek.További jó sütögetést!!Üdv!Zsu

Kayano

Kedves Zsuzska! Zselatin használat terén teljesen kezd? vagyok. A boltban nézegettem, melyiket hogy kell elkészíteni és teljesen elbizonytalanodtam. Melyikkel szoktad csinálni?

Törölt felhasználó

Szia!Én a Horváth Rozi féle zselatint használom.Nekem ez nagyon bevált az ára is elég baráti olyan 100ft körül mozog, és ebb?l pont az egy zacskónyi mennyiség pont elég is a krémhez.A hátoldalán ott a segítség az elkészítéséhez.Remélem tudtam segíteni.Jó sütögetést, és Boldog Új Évet kívánok!!Üdv!Zsu

vcsilla0927

Köszönöm a receptet!!! Nagyon jó recept, nagyon finom könnyen elkészíthet? süti!!! Ajánlom mindenkinek!!! Üdv.: Csilla

Törölt felhasználó

Sziasztok!Megcsináltam fagyasztott meggyb?l. A meggyet megcukroztam, meglocsolgattam rummal. Azzal lével amit kiengedett locsolgattam meg a tésztát. Nagyon-nagyon finom lett!!!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.