Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos meggyes szelet

Habos meggyes szelet
Habos meggyes szelet
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (43)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit Nassolónál találtam, és szinte azonnal megsütöttem, annyira megtetszett. Vendégségbe vittük, és nagy tetszést aratott könnyedsége, habkönnyű mivolta miatt.
Aki elkészíti annak nagyon jó étvágyat kívánok hozzá! 

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Elsősorban vendégváró sütinek ajánlom. Meggyes sütiket kedvelőknek pedig kiváltképp!
Más gyümölcsökkel is ki lehetne próbálni, szerintem nem lenne rossz barackkal, eperrel, málnával sem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a kakós piskótalapokat: a tojások fehérjét, lassan adagolva hozzá a cukrot, kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját is egyenként belekeverjük, majd a kakaóporral átszitált lisztet, végül az olajat is belecsorgatjuk.
  3. Lazán összekeverjük, majd kétfelé vesszük a tésztát, és egy nagyobb méretű (24x37 cm-es tepsiben) készre sütjük a lapokat egyenként 15 perc alatt.
  4. Miután megsültek, félretesszük hűlni őket. Eközben elkészítjük a tölteléket.
  5. A zselatint egy kevés vízben feloldva takaréklángon forráspontig melegítjük, majd félrehúzzuk a tűzről.
  6. A tejszínhabot elkezdjük felverni a porcukorral, majd hozzáöntjük a natúr joghurtot, és belecsorgatjuk vékony sugárban  a zselatint is. Megfigyelhetjük, hogyan keményedik, áll össze szépen a krémünk.
  7. Ezután belekeverjük a lecsepegtetett meggyet is.
  8. A piskótalapot visszahelyezzük abba a tepsibe, amelyben sütöttük, majd meglocsoljuk befőttlével, és rákenjük a krémet. Rátesszük a másik lapot is, amit szintén befőttlével locsolunk, rákenjük a felvert tejszínt, majd megszórjuk csokiforgáccsal vagy tortadarával.
  9. Célszerű egy éjszakára hűtőbe helyezni fogyasztás előtt.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x37 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 81 846
elküldve: 75
receptkönyvben: 1 950
elkészítve: 45/69
Facebookon megjelent: 1

szakács

Zsuska

Mióta szakács: 2010.11.19.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

meggyes-habos krémmel töltött kakaós piskóta, meggyes-habos kocka, feketeerdő kocka

Hozzászólások (43)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kittike23
kitti25 / kittike23 Sat, 2015-09-12 13:18

Szia, ma megcsináltam :D Nagyon ízlett nekünk, biztos vagyok abban hogy el fogom még készíteni :) Köszönjük :) Kitti

domcs4
domcs4 Sun, 2014-05-11 22:09

szerintem kicsit sok a töltelék,de tökéletes recept! :)

domcs4
domcs4 Sun, 2014-05-11 22:07

szerintem kicsit sok a töltelék,de tökéletes recept! :)

dorci1994
dorci1994 Sun, 2014-04-27 12:28

Szuper Recept! A barátom születésnapjára készítettem el, mert krémes és meggyes sütit szerettem volna. Nagy sikert aratott, bár én egy picit változtattam rajta. A tészta extra magas lett, bár én szerintem kisebb körtepsibe tettem, iletve raktam bele sütőport is, biztos ami biztos. Hát, jó magas lett! Így nem tudtam beletenni minden krémet mert túllógott volna a formán. Ezért a tetejére is a bele való krémet tettem. Összeségében azonban nagyon finom volt, le is lett adva a rendelés jövő ilyenkorra is! :D Köszönöm a receptet!

zsomoka
zsomoka Sat, 2014-01-04 14:44

Nagyon finom,sokszor megsütöttem már.Csak nekem soha nem jön össze az éjszakai pihentetés a hűtőbe:)Addigra a férjem és a két fiam megeszik.Köszönet a receptér!!

benmar
benmar Wed, 2013-05-22 07:30

Sziasztok!Megcsináltam fagyasztott meggyből. A meggyet megcukroztam, meglocsolgattam rummal. Azzal lével amit kiengedett locsolgattam meg a tésztát. Nagyon-nagyon finom lett!!!

vcsilla0927
vcsilla0927 Sat, 2013-03-23 19:20

Köszönöm a receptet!!! Nagyon jó recept, nagyon finom könnyen elkészíthető süti!!! Ajánlom mindenkinek!!!
Üdv.: Csilla

Kayano
Kayano / Kayano Sun, 2012-12-30 09:50

Kedves Zsuzska!

Zselatin használat terén teljesen kezdő vagyok. A boltban nézegettem, melyiket hogy kell elkészíteni és teljesen elbizonytalanodtam. Melyikkel szoktad csinálni?

buzsuka
Zsuska / buzsuka Sun, 2012-12-30 13:36

Szia!Én a Horváth Rozi féle zselatint használom.Nekem ez nagyon bevált az ára is elég baráti olyan 100ft körül mozog, és ebből pont az egy zacskónyi mennyiség pont elég is a krémhez.A hátoldalán ott a segítség az elkészítéséhez.Remélem tudtam segíteni.Jó sütögetést, és Boldog Új Évet kívánok!!Üdv!Zsu

nyuszifej
nyuszifej Wed, 2012-05-09 12:52

Kedves Zsuska!
Isteni ez a süti, igaz én tortának készítettem el már másodszor, először a recept szerint meggyel most pedig eperrel.
Nyalakodtam közben és nagyon finom eperrel is!:)
Köszönöm ez a szuper receptet!
Ildikó

buzsuka
Zsuska / buzsuka Wed, 2012-11-28 15:13

Kedves Ildikó!
Nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszésed,szerintem is nagyon jó kis süti!Nagyon szívesen, én örülök, hogy megoszthattam veletek.További jó sütögetést!!Üdv!Zsu

buzsuka
Zsuska / buzsuka Thu, 2012-05-10 14:55

Nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszésetek!!Nálunk is nagy kedvencnek számít.Köszi a tippet, én is kipróbálom eperrel.További jó sütögetést!!!Zsuzsa

imoca
imoca Thu, 2012-04-26 11:33

Nagyon-nagyon finom, és betartva minden leírt "szabályt" nagyon jól sikerült! Ajánlom mindekinek!

buzsuka
Zsuska / buzsuka Thu, 2012-04-26 14:14

Nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszésetek!!További jó sütögetést kívánok!Üdv!Zsu

aantee
aantee / aantee Mon, 2012-02-27 09:29

Finom ez a süti és nagyon jól is néz ki. Nekem 40X23-as tepsiben elég lett volna 4 nagyobb tojás egy lapra (a biztonság kedvéért 5-tel csináltam, de felesleges volt). Spórolni akartam, úgyhogy a krémet a hűtőben "porosodó" erdei gyümölcsös joghurtból készítettem és fehér piskótát sütöttem, hogy a felső lapot keksszel tudjam helyettesíteni. Az eredeti verzió valószínűleg ízgazdagabb, de így is elfogyott és nagyon magas volt, ez nekem külön élményt jelentett, hogy ilyen szép és szeletelhető. Habmesterrel készült, ezentúl gyakrabban fogom használni. Lehet, hogy nagyon EEEEgészséges ;-), de mutatósnak is mutatós a belőle készült krém.

buzsuka
Zsuska / buzsuka Sat, 2011-07-30 10:28

Kedves nosalty!Köszönöm szépen, nagyon megtisztelő!!
Kedves cuclimuclik!Nagyon örülök, hogy megtetszett a recept, elkészítetted, és nektek is bejött!!További jó sütögetést!!Üdv!Zsu

cuclikmuclik
cuclikmuclik Fri, 2011-07-29 22:50

Kedves Zsuska!
Mindenki nézegeti a receptedet, de nem ír senki végeredményt. Bevallom első látásra megtetszett a süti. Nem vagyok egy konyhatündér, de ez az első piskotás süti amelyik igazán sikerült. Köszi

Nacuska
Nacuska Sun, 2011-07-17 00:00

Szia!
ajánlottam a receptet, de azt mondták, hogy a tepsibe főleg 2 felé rettentő kevés lett volna a tészta
és most ahogy nézem, tleg 12 dkg liszt, sütőpor nélkül...
viszont a képen nagyon szép :) úh biztosan valahogy kivitelezhető, bár hozzászólást, h kinek hogyan sikerült nem látok

buzsuka
Zsuska / buzsuka Sun, 2011-07-17 08:25

Szia Nacuska!Márpedig sikerült nekem is ezekkel a hozzávaló mennyiségekkel elkészítenem, hidd el nekem.Csakis kipróbált, és bevált recepteket teszek fel.Sőt, ha megfigyeled, nem a szokásos módon elkészített piskótáról van szó,nagyobb mennyiség kerekedik a tésztából, ezzel az eljárással.Ha mégis kipróbálnád, jó sütögetést kívánok neked!!!Üdv!Zsu

NoSalty
Nosalty / NoSalty Tue, 2011-07-05 11:38

Kedves Zsuska!
Tiéd lett 2011. július 4. legnézettebb receptje :)
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Tüncike_
Tüncike_ Mon, 2011-07-04 10:16

Köszönöm a gyors és segítőkész válaszodat! Mindenképpen el fogom készíteni és majd jelentkezem, hogy hogy sikerült! Szép napot!

Tüncike_
Tüncike_ Sun, 2011-07-03 22:19

Szia!
Mennyi vízben kell kb. a zselatint feloldani? És mirelit meggyből el lehet készíteni a süteményt, ez esetben meggylé-t mivel lehet helyettesíteni vagy elhagyni?! Köszönöm! :)

buzsuka
Zsuska / buzsuka Mon, 2011-07-04 10:09

Szia Tüncike!Én mindig annyi vízben oldom fel a zselatint amennyi éppenhogy ellepi
, és hagyom egy kicsit hadd duzzadjon szívja magába a zselatint.Majd takaréklángon forrpontig hevítem, félrehúzom a tűzről hűlni, majd ezután öntöm bele vékony sugárban a krémbe.
Szerintem mirelit meggyből is el lehet készíteni, csak alaposan ki kell nyomkodni a meggyet mielőtt belekevered a krémbe.A befőttlevet esetleg meggy ízű ivólével is meg lehetne próbálni helyettesíteni, de ha ez elmarad az sem katasztrófa.Jó sütögetést!Zsuzsa

adrianna
adrianna Sun, 2011-07-03 20:09

Szia!
26 cm tortaformára is megfelel ez az adag? Főleg krémre gondolok. köszönöm a segítséget!

panka24
panka24 Wed, 2012-11-28 14:36

Szia!
Érdeklődni szeretnék, hogy elkészítetted már tortaformában is ezt a finomságot?
Ha nem gond megírnád, hogy a fél adag elég lett-e? Esetleg a véleményedet?
Én már az eredeti formában elkészítettem, nagyon finom lett és szerintem szép is, de most szülinapra vinném. Köszönöm válaszodat!Üdv:Kata

buzsuka
Zsuska / buzsuka Mon, 2011-07-04 10:03

Szia!Mivel ez az adag egy nagy tepsire van méretezve, tehát elég bőséges adag lesz belőle,én mindenképpen felezném a krémet és a piskótát is.Ezzel a piskótakészítési eljárással, szerintem elég lesz a négy tojásos piskóta is.De ha gondolod ne hallgass rám,mivel én még így nem csináltam.A krémet viszont mindenképpen felezném a helyedben, mert az is hatalmas mennyiség.Szép napot!Zsu

adrianna
adrianna Mon, 2011-07-04 15:57

Szia!
Köszönöm a segítséget! igen, szerintem is elég a fele piskótatészta mennyiség, de most már tudom, hogy a krémé is. Férjem szülinapjára szeretném megcsinálni, gyors és finom:) Oldalát gondoltam hosszú babapiskótával körberagasztani, tetejét meg díszítve meggyel és csokival. A végeredmény majd kiderül:))

buzsuka
Zsuska / buzsuka Mon, 2011-07-04 16:36

Ez nagyon jól hangzik ahogyan meg szeretnéd csinálni.Ha elfogadsz tőlem egy tippet, persze ha nem esznek gyerekek is belőle én a babapiskótákat rummal ízesített meggybefőttlébe is picit belemártanám mielőtt az oldalához tapasztanám.Jó sütögetést!Zsuzsa

adrianna
adrianna Tue, 2011-07-05 13:49

Szia Zsuzsa!
Van két csemeténk, úgyhogy rum kilőve, de jó tipp, ez eszembe se jutott eddig, megpróbálom rumeszenciával (gondolom az nem alkoholos, csak az íze van meg). Hétvégén elkészítem, igazi meglepi lesz apának:)

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sat, 2011-07-02 09:56

Kedves Zsuska!
Tiéd lett 2011. július 1. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

Yvainne
Yvainne / Yvainne Fri, 2011-07-01 14:37

Szia Zsuska!
Ez nagyon guszta! Elmentettem. De van egy kis gondom, itt Finnországban nem lehet meggybefőttet kapni..... Csinálhatom friss meggyből is vajon? Kihagyható a meggylével való locsolás esetleg?
Köszi előre is válaszod!

buzsuka
Zsuska / buzsuka Fri, 2011-07-01 15:03

Szia!Szerintem csinálhatod friss meggyből is nyugodtan,a befőttlé elhagyásával.A befőttlé használatával kissé ízesebb, aromásabb lesz a süti.Én még friss gyümölccsel nem próbáltam az az igazság.Esetleg megpróbálhatod a kb. 50-60 dekagramm friss meggyet porcukorral megszórni, állni hagyni amíg levet ereszt, majd ennek a lének a felhasználásával elkészíteni a süteményt.Egy kicsit a meggy is összeesik és mégsem lesz olyan nagyon savanyú a krémben.Most hirtelen ez jutott eszembe, de ha van valakinek még ötlete, várjuk a hozzászólásokat.Üdv!Zsu

hevike
Hevike / hevike Fri, 2011-07-01 12:23

Kedves Zsuska!
Húúú,de jól néz ki.Gratulálok, ügyes vagy! Receptkönyvbe mentve, holnap megcsinálom!

buzsuka
Zsuska / buzsuka Fri, 2011-07-01 13:10

Köszönöm, nagyon kedves vagy!Mindenképpen megéri kipróbálnod, mert nagyon finom!Jó étvágyat hozzá!üdv!Zsu

526
tojás 8 db
cukor 16 dkg
finomliszt 12 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 dkg
napraforgó olaj 2 ek
növényi habtejszín 5 dl
joghurt 5 dl
porcukor 15 dkg
zselatin 2.5 dkg
meggybefőtt 50 dkg
növényi tejszín 3 dl
csokoládéforgács 2 ek