r
Nosalty Logó

Mézes-diós parfétálka

NS
Mézes-diós parfétálka
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A parféhoz

A tálaláshoz tálkánként

  • 1 dkg dió (durvára vágott, pörkölt)
  • 0.5 teáskanál méz
378
Kalória
4.8g
Fehérje
17.7g
Szénhidrát
34g
Zsír
42.9g
Víz
69.4g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
15.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A parféhoz

A tálaláshoz tálkánként

Összesen 378 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A parféhoz

A tálaláshoz tálkánként

Összesen 1508 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A parféhoz

A tálaláshoz tálkánként

Összesen 377 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 378 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    136 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    171.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    698 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 1508 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 377 kcal

Elkészítés

A parféhoz

  1. A parféhoz a tejszínt habbá verjük, közben hozzáadjuk a porcukrot.
  2. A tejszínhabba forgatjuk a mézet.
  3. A tejszínhab felét egy fedeles dobozba simítjuk, megszórjuk az őrölt vagy durvára vágott dióval, erre simítjuk a mézes tejszínhab másik felét, a dobozt lefedjük és legalább 3 órára mélyhűtőbe tesszük.
  4. Ezt követően a parfét egy kanál segítségével tálkába szaggatjuk (szeletelhetjük is), mézet csorgatunk rá és megszórjuk pörkölt dióval. (A parfé nem fagy meg túl keményre, ezért könnyen tudunk vele bánni.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p

Az elkészítését tekintve kevés, ennél egyszerűbb desszert létezhet:). A maradék felvert tejszínhab hasznosítására gondoltam ki. Méz, dió, kevés cukor és tejszínhab kell hozzá, valamint egy csipet türelem, ami a pár órás hűtési idő kivárását jelenti. A végeredmény kárpótol mindenért....

További receptek

Bodzasorbet

Az otthon elrakott vagy éppen boltban vett bodzaszörpöt két másik hozzávalóval és egy pofonegyszerű technikával könnyedén házi sorbet-vé alakíthatjuk. Tényleg érdemes kipróbálni, ...

Lakos Benedek

Tiramisujégkrém

Az olasz tiramisu dekadenciája ellenére is egy valamelyest frissítő, üdítő desszert: ha pedig jégkrémet készítünk belőle, hát duplán azzá válik. A szeletekre vágható, küllemében ...

Lakos Benedek

Kapucíner jégkrém

Bemutatjuk a kávérajongók új nyári kedvencét: íme a kapucíner jégkrém! Csodaszép márványmintás, hűsítő, kirobbanóan kávés és selymesen tejszínes, egyszerűen el se tudunk ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

5 kiváló étterem, ami igazságot szolgáltat minden olyan ételnek, amit...

Az iskolai menzákról a legtöbben csak rossz emlékeket őrzünk, legyen szó akár a vakolóanyagra emlékeztető főzelékekről, akár a különféle tokányokról, amik legtöbbször mócsingos húsok voltak valamilyen nyálkás szószban. De tényleg rosszak ezek a menzás kaják, vagy csak rosszul voltak elkészítve? Most ajánlunk öt éttermet, ahol több menzás mumusnak szolgáltatnak igazságot, és bebizonyítják, lehet ezt jól is csinálni.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...