Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-diós parfétálka

Mézes-diós parfétálka
Mézes-diós parfétálka
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az elkészítését tekintve kevés, ennél egyszerűbb desszert létezhet:). A maradék felvert tejszínhab hasznosítására gondoltam ki. Méz, dió, kevés cukor és tejszínhab kell hozzá, valamint egy csipet türelem, ami a pár órás hűtési idő kivárását jelenti. A végeredmény kárpótol mindenért....

hozzávalók / 4 adag

A parféhoz

A tálaláshoz tálkánként

  • 1 dkg dió (durvára vágott, pörkölt)
  • 0.5 teáskanál méz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A parféhoz a tejszínt habbá verjük, közben hozzáadjuk a porcukrot.
  2. A tejszínhabba forgatjuk a mézet.
  3. A tejszínhab felét egy fedeles dobozba simítjuk, megszórjuk az őrölt vagy durvára vágott dióval, erre simítjuk a mézes tejszínhab másik felét, a dobozt lefedjük és legalább 3 órára mélyhűtőbe tesszük.
  4. Ezt követően a parfét egy kanál segítségével tálkába szaggatjuk (szeletelhetjük is), mézet csorgatunk rá és megszórjuk pörkölt dióval. (A parfé nem fagy meg túl keményre, ezért könnyen tudunk vele bánni.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 397
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: parfé
hasonló kategóriák: karamellfagyi, sorbet, fagyikehely, gyümölcsfagyi, házi fagyi, vaníliafagyi, fagyitorta

egyéb elnevezések

mézes-diós parfé

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

378
habtejszín 2.5 dl
porcukor 1 ek
méz 2 ek
dió 8 dkg
dió 1 dkg
méz 0.5 teáskanál