Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyár végi gyümölcsleves tejszínesen

Nyár végi gyümölcsleves tejszínesen
Nyár végi gyümölcsleves tejszínesen
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyár idén nálunk a gyümölcsökről szólt, és azok eltevéséről. Rengeteg termett a kertben. Ilyenkor megpróbáljuk minél többféleképpen elkészíteni. Így született meg ez a leves, ami aztán nagy sikert aratott a család körében.:)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát és a körtét meghámozzuk, a barackot alaposan megmossuk; majd az összes gyümölcsöt apró darabokra vágjuk (kivétel a szőlőt), és annyi vízben, hogy éppen ellepje őket, odatesszük főni.
  2. Hozzáadunk kb. 2 ek kristálycukrot, őrölt szegfűszeget és 2-3 cm vaníliarúd kikapart belsejét.
  3. Míg fő, elkészítjük a habarást. Habarás: fél zacskó pudingport simára keverünk 3 dl tejszínnel. A habarásnak folynia kell, különben a leves összerántja majd. Ha nem lett elég híg, tejet öntünk hozzá.
  4. Ha a gyümölcsök felforrtak a fazékban, takarék lángra vesszük, és beleöntjük a habarást, amelyet folyamatos keveréssel alaposan elkavarunk. Ezután még hideg tejjel hígítjuk. (Amennyire folyósra szeretnénk, és amennyi belefér a fazékba.)
  5. A habarás táljába beleszedünk 2 ek tejfölt, kiszedünk rá egy kis levest, és szétkavarjuk hígra. Ezt követően beleöntjük a levesbe, és kavarunk rajta egyet, majd lekapcsoljuk.
  6. A levest úgy hűtjük le - hogy be tudjuk tenni a hűtőbe -, hogy a fazekat beleállítjuk a hideg vízzel töltött csapba, amelynek a vizét folyamatosan cseréljük, ha felmelegedett.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 469
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

a séf macskája

Mióta szakács: 2012.09.22.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

görög gyümölcsleves, tejszínes gyümölcsleves, hideg pudingos gyümölcsleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

336
sárgadinnye 65 dkg
őszibarack 3 közepes db
alma 2 kis db
körte 2 közepes db
szőlő 16 dkg
habtejszín 3 dl
tej 3 dl
tejföl 2 ek
vaníliás pudingpor 0.5 csomag
vanília 1 db
szegfűszeg 0 ízlés szerint
cukor 2 ek