r
Nosalty Logó

Spenótos-fetás leveles strudli

Marti48
Spenótos-fetás leveles strudli
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

447
Kalória
15.1g
Fehérje
32.6g
Szénhidrát
28.2g
Zsír
63g
Víz
86.4g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
2.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 447 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1787 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1080.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2033 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4452 micro
Összesen 447 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    112.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4321.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    1169 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    2215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    130.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    252.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1083 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    699 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    406 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8130 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17809 micro
Összesen 1787 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    941 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2061 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

  1. Az éltelízesítős tejet felforraljuk a spenóttal együtt. Redukáljuk a hőmérsékletet és megvárjuk, hogy a spenót felolvadjon. Ekkor hozzákeverjük a grízt, készre főzzük az egészet. Ha túl folyós, tegyünk meg hozza egy kis grízt. Keverjük hozzá a kockázott fetasajtot, a reszelt sajtot, a vajat, és hagyjuk kihűlni.
  2. A kihűlt masszához keverjük a felvert tojást, ebből picit hagyjunk meg a kenésre. Ízles szerint sózzuk-borsozzuk.
  3. A (nem mélyhűtött), sütőpapiros leveles tésztát kigöngyöljük, a töltelék felét a hozzánk eső részre kanalazzuk, ezt a sütőpapír segítségével feléig felgöngyöljük. A tészta felső részénél ugyanezt megcsináljuk, majd ezt ráhatjuk az alsó göngyölt részre. Alul is, felül is, és a 2 oldalán hagyjunk egy kb. 2 cm-es csíkot szabadon.
  4. A készre tekert strudli két végén hagyott sávokat összenyomjuk, bekenjük tojással, majd felhajtjuk. Végül az egész tésztánk tetejét bekenjük a maradék tojással, és óvatosan, a papírral együtt átemeljük egy nagy sütőlapra.
  5. Előmelegített sütőbe toljuk, szép pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 50x30x5

Ha sósra vágyunk! Ez történt tegnap nálunk... :)  

További receptek

Flódnis rétes

Imádom a flódnit és szinte bármilyen formában el tudnám fogyasztani. De tényleg! Hogy ezt bebizonyítsam, létrehoztam az alábbi rétest, ami a klasszikus karácsonyi sütemény minden ízét ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...